Goed en minder goed nieuws uit de VGSGP en BKCP-ziekenboeg

Goed en minder goed nieuws uit de VGSGP en BKCP-ziekenboeg

Goed en minder goed nieuws uit het kamp van VGSGP. Wout van Aert trainde vandaag voor het eerst opnieuw op de weg. Jan Denuwelaere daarentegen moet morgen onder het mes. Bij BKCP-Powerplus gaf Mathieu van der Poel op in de Boucles de la Mayenne.

De vice-wereldkampioen trainde vandaag voor het eerst opnieuw op de openbare weg, weliswaar mét brace. 'Ik maakte vandaag een tochtje van een 50-tal kilometer en dat viel behoorlijk mee", vertelt Wout. "Ideaal is het niet met die brace, maar belangrijk is dat ik toch al makkelijk kon remmen, wat me toch een gevoel van veiligheid geeft."

Wanneer Wout weer aan competitie toe is, blijft zo te horen voorlopig een vraagteken. "Zo lang ik de brace moet dragen, is koersen geen optie. Dus dat kan nog wel even duren. Ik ben al blij dat ik weer de weg op kan."

Operatie Denuwelaere

Minder goed nieuws voor Jan Denuwelaere. Die kwam in de Heistse Pijl ongelukkig ten val en brak daarbij zijn middenvoetsbeentje. De West-Vlaming gaat morgen onder het mes, er wacht hem een maand inactiviteit. Ook Yannick Peeters kwam in Heist zwaar ten val, maar bij de zoon van Wilfried is de schade beperkt tot een pak schaafwonden.


Zieke Mathieu van der Poel

Bij BKCP-Powerplus is Vincent Baestaens zoals eerder gemeld lang buiten strijd na zijn val in de Ronde van België. Maar ook Mathieu van der Poel is niet gespaard van pech. Zaterdag moest de wereldkampioen ziek opgeven in de Boucles de la Mayenne.

"Ik kon zelfs het peloton niet meer volgen", liet Mathieu via Twitter weten. "Een paar dagen rust moet echter volstaan om de draad weer op te nemen." Zondag verdedigt Van der Poel in principe zijn titel in de Ronde van Limburg.

Foto: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!