Sunweb-Napoleon Games schiet het best uit de startblokken

Sunweb-Napoleon Games schiet het best uit de startblokken

Vanaf begin deze maand zijn de meeste veldrijders actief op de weg of in het mountainbiken. Onder meer Kevin Pauwels en Gianni Vermeersch schoten het best uit de startblokken in hun wegcampagne. Wout van Aert en Mathieu van der Poel kruisen straks de degens in de Baloise Belgium Tour. Een overzicht...

Begin mei is traditioneel de periode dat de veldrijders -na een rustperiode en een eerste stagemoment- opnieuw hun opwachting maken in competitie. In die meimaand volgen voor de meesten wat kermiskoersen in de aanloop naar een aantal mooiere wedstrijden. Zo zullen volgende week onder meer Wout van Aert en Mathieu van der Poel (respectievelijk met hun teams Vastgoedservice-Golden Palace en BKCP-Powerplus) de degens kruisen in de Baloise Belgium Tour. Zondag nemen beide renners -en hun teammaats- nog deel aan de profkoers in Verrebroek, waar trouwens ook Sven Nys en Sven Vanthourenhout aan de start zullen staan.

Flèche du Sud

Echte topresultaten zetten de veldrijders voorlopig nog niet neer, of het moest vanuit de hoek van Sunweb-Napoleon Games komen. Kevin Pauwels, Gianni Vermeersch, Tim Merlier en ook Michael Vanthourenhout zijn voorlopig immers diegenen die de mooiste uitslagen lieten noteren.

Pauwels begon meteen met een tweede stek in de openingsrit van de Flèche du Sud, een Luxemburgse rittenkoers. De eindwinnaar van de voorbije Wereldbeker zou vijf ritten later als zevende eindigen in het eindklassement. Ook Tim Merlier -met een 7de en 3de stek-, Gianni Vermeersch en Dieter Vanthourenhout lieten zich er opmerken met een aantal top 15-plaatsen. Andere opvallende naam in Luxemburg was Marcel Meisen, die ondertussen uitkomt voor het Duitse Kuota-Lotto. De Duitser finishte twee keer in de top vijf en werd negende in het eindklassement, waarin ook Sacha Weber in de top vijf eindigde.

Triptyque

Ondertussen doen de mannen van ploegleider Mario De Clercq het ook weer super in de Triptyque Ardennais. Daar zijn ondertussen twee ritten afgewerkt, en Gianni Vermeersch eindigde daarin respectievelijk 3de en 4de en prijkt op een derde plaats in de stand. Ook Kevin Pauwels werd in de openingsrit 5de. Sunweb pakte er in die eerste etappe ook het ploegenklassement, terwijl Michael Vanthourenhout in de tweede rit (vandaag afgewerkt) de leiderstrui in het rushesklassement meegraaide, al telt Vermeersch evenveel punten. Diezelfde Vermeersch is overigens leider in het puntenklassement.

Zo mogen we stellen dat Sunweb-Napoleon Games toch het best uit de startblokken schoot. Grote afwezige in die fraaie resultatenlijstjes: Belgisch kampioen Klaas Vantornout. Al is ook dat geen verrassing. Vantornout heeft absoluut geen ambities op de weg en focust volop op zijn trainingsarbeid in functie van volgend veldritseizoen. Liet zich ook opmerken in de tweede rit van de Triptyque: Laurens Sweeck. Al kende zijn uitval in volle finale geen succes.

Puivelde en Helchteren

Naast de jongens van team Mettepenningen toonde ook een aantal andere veldrijders zich al eens. Zo werden David Van der Poel, Jens Adams en Wout van Aert respectievelijk 7de, 8ste en 10de in Houthalen-Helchteren en reden onder meer Sven Vanthourenhout en Sven Nys in beeld in Puivelde. Nys werd eerder 3de in de mountainbikewedstrijd van Houffalize.

Dit weekend staat in het Tsjechische Nove Mesto ook een Wereldbekermanche mountainbike op het programma. Met Tom Meeusen, Quinten Hermans en Daan Soete staan daar drie Telenet-Fidearenners aan de start. Al doet Meeusen dat naar eigen zeggen niet met de grootste ambitie.

De meest opvallende renner bij Telenet tot nog toe is trouwens Eli Iserbyt. De Belgische juniorenkampioen pakte -weliswaar in het regionale circuit- al drie toptienplaatsen, waaronder een 7de stek op het provinciale kampioenschap van West-Vlaanderen. Nieuweling Florian Vermeersch (Lares-Doltcini) deed nog beter: hij kroonde zich tot provinciaal Oost-Vlaams kampioen.

Lars van der Haar

Buitenbeentje in al die wegwedstrijden is ongetwijfeld Lars van der Haar. De Nederlandse veldrittopper maakt als enige fulltime crosser deel uit van een WorldTourteam (Giant-Alpecin) en heeft dus alleen maar grotere wedstrijden op de agenda staan. Zo heeft hij onder meer al de Scheldeprijs, de Tour of Yorkshire en de Bayern Rundfahrt in de benen.

Vandaag gaf Van der Haar er wel vroegtijdig de brui aan in de World Ports Classic na een valpartij. "Eigen schuld", reageerde hij na afloop via een tweet. "Mijn arm was wel half uit de kom. Hopelijk herstel ik snel."




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!