Mettepenningen laat Merlier en Aernouts gaan: 'Ik kan geen zeven profs betalen'

Mettepenningen laat Merlier en Aernouts gaan: 'Ik kan geen zeven profs betalen'

Tim Merlier trekt naar Vastgoedservice, Jim Aernouts naar Telenet. Dat terwijl Marlux-Napoleon Games in 2016 over een groter budget beschikt dan in 2015. "Klopt. Maar Michael Vanthourenhout wordt een grootverdiener", weet Mettepenningen. "Geen enkele crossploeg kan zeven profs betalen!"

Deze morgen kondigde Vastgoedservice-Golden Palace de komst van Tim Merlier aan. "Nee, ik moest niet echt weg bij het team van Jurgen Mettepenningen, want ik had nog een contract tot eind 2015. Zekerheid voor 2016 was er echter niet, zodat ik niet lang moest nadenken toen Vastgoedservice-Golden Palace me contacteerde", klinkt het bij de 22-jarige Oost-Vlaming. "Ik kreeg een aantrekkelijk voorstel tot en met eind 2016 aangeboden."

Merlier, die vanaf 1 juni bij het team van Niels Albert en Wout van Aert uitkomt, vertelt dat hij al langer gecharmeerd was door VGSGP. "Van bij de start van het team, begin 2014, geloofde ik in dat project. Dat uitgerekend Geert Vanhoof me zelf contacteerde, deed me echt plezier. Tijdens de gesprekken was snel duidelijk dat ook zij in mij geloven."

"Vanthourenhout wordt grootverdiener"

Eerder vernam Veldritkrant.be ook al dat Jim Aernouts (hij eind juni, red) vertrekt bij Marlux-Napoleon Games. Aernouts trekt naar Telenet-Fidea. Vreemd? Neen, dus. Want de loonkost bij Jurgen Mettepenningen gaat straks fors de hoogte in. "Mijn budget voor vijf profs in 2016 is een stuk hoger dan dat voor zeven profs in 2015", klinkt het. Met dank aan... Michael Vanthourenhout. "We geloven in Michael, dus zetten we op hem in. Dat kost geld. En mijn kopmannen Vantornout en Pauwels zijn respectievelijk Belgisch kampioen en nummer één op de UCI-ranking. Ook dat wordt naar waarde verloond. Daarnaast ziet Gianni Vermeersch zijn loon aangepast na zijn knap seizoen als neoprof", gaat Mettepenningen voort. "Dan moet je zakelijke keuzes maken. Ik kan geen zeven profs van dat niveau aan. Daar zijn Jim en Tim het slachtoffer van."

Alhoewel: volgens Mettepenningen kreeg Merlier bij Vastgoedservice-Golden Palace een voorstel dat vijftig procent hoger lag dan dat van hem. "Logisch dat Tim de stap zet naar het team van Albert en manager Vanhoof."

"Ruime progressiemarge"

Bij VGSGP zijn ze er alvast niet rouwig om. "Ik belde Tim omdat ik wist dat hij eind dit jaar einde contract was. Hij bleek bijzonder enthousiast, wat mij nog meer overtuigde", aldus manager Vanhoof. "Toen ik met Mettepenningen contact opnam, bleek dat we Tim al vroeger konden inlijven. We hebben geen seconde getwijfeld. Extra voordeel is dat Tim zeker is van een selectie voor de Wereldbeker. Dat maakt dat we naast Wout van Aert, Rob Peeters en Jens Adams nu een vierde renner aan de start van de wereldbekermanches hebben. Dat zal het ploegenspel nog beter tot zijn recht laten komen."

Ook ploegleider Niels Albert was meteen gewonnen voor het idee om met Merlier zijn kern in de breedte te versterken."Als je als Belgische neoprof maar net de WK-selectie mist, heb je wat in je mars. Ik zag de voorbije winter trouwens dat Tim nog een ruime progressiemarge heeft. Hij is zeker een goede aanwinst."

Foto: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!