Maandag in 'Kroost': ontroerend portret Niels Albert

Maandag in 'Kroost': ontroerend portret Niels Albert

Vandaag werd in de gebouwen van VIER een persvisie voor de eerste aflevering van Kroost geprogrammeerd. "Niels Albert en de moedige maar verscheurende strijd met het lot". Veldritkrant.be trok naar Vilvoorde, bekeek de integrale reportage en kan de veldritfan alleen maar aanraden maandagavond op VIER af te stemmen.

In de lente van 2014 krijgt tweevoudig wereldkampioen veldrijden Niels Albert te horen dat hij aan een hartkwaal lijdt, het is het onherroepelijke en voortijdige einde van zijn succesvolle wielercarrière. Van toen tot nu volgde Kroost zijn doen en laten, een aaneenrijging van ups en downs, die resulteren in een bij momenten hallucinante documentaire over een man die ogenschijnlijk alles ziet verloren gaan.

Voor de buitenwereld verloopt de overgang naar zijn nieuwe loopbaan zo goed als rimpelloos. Oud-wielrenner wordt ploegleider én succesvol ondernemer: de fiets wordt ingeruild voor een bestaan als coach van supertalent Wout Van Aert, in zijn thuisgemeente Tremelo stampt hij ‘Niels Albert Bike Store’ uit de grond. Wat hij ook doet of onderneemt, het succes lijkt aan zijn kont te kleven.

Twijfels en vertwijfeling, hoop en wanhoop

Voor de altijd aanwezige camera’s en journalisten laat Niels Albert intussen nauwelijks iets merken van de vaak verscheurende strijd om het grote ongeluk te boven te komen. In ‘Kroost’ geeft Albert zich helemaal bloot: de terugkeer naar ‘zijn’ duintop in Koksijde, de confrontatie met de abrupte machtswissel in het veldrijden, met zijn echtgenote (intussen is bekend dat het koppel gaat scheiden) en met zijn vader, met het leven tout court. Zijn twijfels en vertwijfeling, zijn hoop en wanhoop lopen als een rode draad door de documentaire: “Ik heb nooit begrepen dat mensen uit het leven konden stappen. Nu begrijp ik hen wel”.

De nieuwe reeks van de documentaire-reeks Kroost start op maandag 30 maart, op VIER, met het -confronterende- portret van Niels Albert. De echte fans voorzien zich beter vooraf van een paar zakdoekjes...

Kroost, een programma van productiehuis Het NieuwsHuis en reportagemaker Eric Goens, portretteert de komende weken ook premier Charles Michel, tv-presentatrice en seksuologe Goedele Liekens, zanger Helmut Lotti, oud-voetballers Jan Mulder en Jean-Marie Pfaff, artiest Regi Penxten en komiek Jacques Vermeire zoals ze nooit eerder zijn geportretteerd.

Foto: ©VIER
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!