Veldrijder Patrick Gaudy overleden na ongeval op training

Veldrijder Patrick Gaudy overleden na ongeval op training

Heel triestig nieuws vanuit het veldrijden. Deze voormiddag rond half negen werd Patrick Gaudy (38), de enige Waalse veldrijder die zich af en toe tussen de toppers kon mengen, op training aangereden door een vrachtwagen. Hij overleefde de klap niet.

Gaudy kwam tot en met het BK uit voor het Veranclassic-Ekoïteam van onder meer ploegleider Nico Mattan en ex-prof Gorik Gardeyn. Daarna moest hij verplicht overstappen naar de Waalse club Ottignies-Perwez (het satellietteam van Veranclassic), omdat hij op 1 maart 2014 niet in de top 150 van de UCI-ranking stond. "Jammer, want ondertussen sta ik wel in die top 150", liet Gaudy ons eind januari nog weten. Hij had trouwens de intentie om volgende winter via een meer buitenlands getint programma extra UCI-punten te sprokkelen en zo zijn startpositie te verbeteren.

Brons in Erpe-Mere, 11de op de Koppenberg

In 2014 werd hij al vice-kampioen van België bij de elite zonder contract, dit jaar pakte hij in Erpe-Mere brons, na Jan Denuwelaere en Vincent Baestaens. Hij noemde het na afloop de grootste ontgoocheling in zijn carrière. Dit jaar liet de laatbloeier zich nochtans een paar keer opmerken in topcrossen. Zijn meest in het oog springende resultaat was een knappe 11de plaats op de Koppenberg. Maar ook in de minder sterk bezette buitenlandse wedstrijden trok de Waalse crossers meer dan zijn streng. Gaudy combineerde het veldrijden overigens met een parttime job.

Deze voormiddag werd hij op training aangereden door een vrachtwagen in het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Dat is ondertussen bevestigd door de brandweer van Waver. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatsen, maar hulp kon niet meer baten.

Ook de redactie van Veldritkrant.be betuigt bij deze zijn deelneming aan de familie en vrienden van Gaudy en aan de ploegleiding.
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!