UCI-ranking: Pauwels op één, Baestaens wurmt zich in top 50

UCI-ranking: Pauwels op één, Baestaens wurmt zich in top 50

Kevin Pauwels sluit de UCI-ranking af op nummer één. Wout van Aert verliest een pak punten uit het beloftencircuit en zakt opnieuw naar twee. Meest opmerkelijke vaststelling: Vincent Baestaens wringt zich zonder deelname aan één WB-manche in de top vijftig.

Het is door een rare kronkel in het UCI-reglement dat Wout van Aert -ondanks zijn zeer goede prestaties op het seizoenseinde- zijn leidersplaats opnieuw moet afstaan. Omdat enkel de zes beste resultaten in A1-wedstrijden meetellen, kon Van Aert geen extra punten meer sprokkelen. Komt daarbij dat hij zijn vergaarde punten uit het beloftencircuit van vorig seizoen kwijtspeelt.

Zo neemt Kevin Pauwels in extremis de leidersplaats over. Lars van der Haar, Mathieu van der Poel en Tom Meeusen vervolledigen de top vijf.

Baestaens mag naar Vegas en Montreal

Heel straf: Vincent Baestaens staat op plaats vijftig. Vooral opmerkelijk omdat Baestaens maar één seizoenshelft actief was én geen enkele wereldbekermanche reed. Gevolg is dat Baestaens begin volgend seizoen zowaar naar Las Vegas en Montreal mag om de eerste WB-proeven van volgend seizoen mee te rijden.

Bij de dames pronkt Sanne Cant op één. De Belgische, Europese en vice-wereldkampioene telt een astronomische voorsprong van 520 punten op Katerina Nash. Ellen Van Loy prijkt op plaats drie.

Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!