Van der Poel en Van Aert juichen respectievelijk in Heerlen en Lebbeke

Van der Poel en Van Aert juichen respectievelijk in Heerlen en Lebbeke

Dé twee figuren van het voorbije seizoen boekten vandaag allebei winst. Mathieu van der Poel was de beste in het Nederlandse Heerlen, voor Lars van der Haar en Vincent Baestaens. Wout van Aert triomfeerde in de Lebbeekse Kleicross, voor Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck.

Laurens Sweeck, Toon Aerts, Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout en Belgisch kampioen Klaas Vantornout reden in Lebbeke in de eerste ronde meteen weg van de rest. Op anderhalve ronde van het einde trok Van Aert fors door.

Beloftenwereldkampioen Vanthourenhout kon nog even standhouden, maar ook hij moest uiteindelijk de rol lossen. Van Aert bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en haalde het nog met ruime voorsprong (42") op Vanthourenhout en Sweeck. Belgisch kampioen Vantornout werd vierde, Toon Aerts eigende zich de vijfde plaats toe. Sven Nys zegde in extremis af voor de Kleicross.

"Loodzware omloop"

“Ook al heeft het maar één dag echt goed geregend, de neerslag had de achterste weide goed om zeep geholpen. Nu, ik heb wel graag zware omlopen, maar zo diep in het seizoen… Ik hoop dat dit morgen zijn tol niet eist. Want ook in Oostmalle zou ik graag een goed resultaat neerzetten. Maar iedereen zal wel zware benen hebben, vermoed ik. Want op Sven Nys na, denk ik dat vandaag iedereen heeft gereden.”

In Heerlen triomfeerde de wereldkampioen. Lange tijd deden ook Lars van der Haar, Kevin Pauwels en Vincent Baestaens mee voor de zege, maar één tempoversnelling van de Van der Poel was voldoende voor zijn twaalfde seizoenszege. Straks mag u nog een videoverslag vanuit Heerlen verwachten

In de Nederlandse dameswedstrijd triomfeerde Sanne Cant. Johan Jacobs en Florian Vermeersch wonnen bij de junioren en nieuwelingen. In Lebbeke was Belgisch kampioen Eli Iserbyt de beste junior.

Foto: ©Photopress.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!