Isolteam - nieuws

Kevin Pauwels gelooft nog in eerste Superprestige-eindzege

Kevin Pauwels gelooft nog in eerste Superprestige-eindzege

Morgen wordt de slotmanche van de Hansgrohe Superprestige afgewerkt. Mathieu van der Poel leidt met twee punten voorsprong op Kevin Pauwels. "Het kan nog", blijft Pauwels optimistisch. "Maar het wordt moeilijk. Lukt het niet, weet ik waar ik het liet liggen: in Ruddervoorde."

Even de stand van zaken: Mathieu van der Poel leidt in de Superprestige met 92 punten. Pauwels telt er 90, Lars van der Haar 87. Zonder mirakel gaat het morgen tussen Van der Poel en Pauwels. Al wordt het ook voor de Kalmthoutenaar niet evident om alsnog zijn eerste eindzege in de Superprestige binnen te halen.

"Ik ben al aan het rekenen geweest", vertelt Pauwels. "Als ik win, mag Mathieu pas derde worden. Dan hebben we evenveel punten, maar win ik het eindklassement. Als ik niet win, moeten er twee renners tussen mij en Van der Poel finishen. Omdat hij in dat geval meer dagzeges telt."

"Middelkerke ligt me"

Kevin Pauwels gelooft er nog in. Maar met zin voor realisme. "Mathieu stak er de voorbije weken torenhoog bovenuit. Als hij in Middelkerke even rap rijdt, moet hij al pech hebben. En dat wenst geen enkele renner een concurrent toe. Anderzijds... Ik ben zelf ook niet slecht op dreef. En Middelkerke ligt me. Ik finishte er al twee keer tweede. Vorig jaar nog, achter Tom Meeusen. Dat geeft me wel moed."

En als het niet lukt, dan zal Pauwels er ook zijn slaap niet voor laten. "Een eerste eindzege in de Hansgrohe Superprestige zou mooi zijn, maar uiteindelijk denk ik dat de mensen vooral titels en zeges in belangrijke crossen onthouden. En ik heb dit jaar toch een paar mooie wedstrijden gewonnen. Trouwens, als ik het niet haal, weet ik waar ik het laten liggen heb: in Ruddervoorde eindigde ik pas zevende. Mijn allerslechtste resultaat dit seizoen in een klassementscross. Dat zou me wel eens duur te staan kunnen komen."

Drukke week

Pauwels had het deze week trouwens iets drukker dan normaal. Maandag stond in Tervuren de uitreiking van de Bpost Bank Trofee op de agenda, woensdag -terwijl zijn ploegmaats het parcours in Middelkerke verkenden- waren opnames voor de Hansgrohe Superprestige Slotshow van morgenavond op VIER gepland. "Voor de rest viel het deze week wel mee. Ik hoop toch voldoende uitgerust aan de start te staan om Mathieu te bekampen."

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930