Bpost Trofee volgend jaar met Antwerpen en St-Niklaas, zonder Hasselt en Lille

Bpost Trofee volgend jaar met Antwerpen en St-Niklaas, zonder Hasselt en Lille

Gisteravond heeft de Bpost Bank Trofee zijn prijzen uitgereikt. En de belangrijkste wijzigingen voor volgende winter bekend gemaakt: Antwerpen en Sint-Niklaas zijn nieuwkomers in het regelmatigheidscriterium. Hasselt verhuist naar de Soudal Classics, Lille organiseert het BK.

Wout van Aert heeft zijn allereerste regelmatigheidscriterium bij de profs meteen op zijn naam geschreven. De Lillenaar pakte winst in vijf van acht manches en won het tijdsklassement met bijzonder ruime voorsprong, wat hem gisteren een cheque van 30.000 euro opleverde. Ook de nummers twee tot en met vijf, respectievelijk Kevin Pauwels, Sven Nys, Tom Meeusen en Lars van der Haar, kwamen hun cheque ophalen.

Bij de dames ging Ellen Van Loy met de grootste cheque (van 7.500 euro) naar huis. De Kempense haalde het van Sanne Cant en Sophie de Boer. Opmerkelijk: was het vroegere puntenklassement nog in voege geweest, had Cant de eindzege behaald. Laurens Sweeck haalde het bij de beloften van Michael Vanthourenhout en Toon Aerts. Arno Debeir kroonde zich tot eindwinnaar in de nieuwelingencategorie.

Twee nieuwe manches

Christophe Impens en Erwin Vervecken van organisator Golazo Sports kondigden ook de nieuwe kalender van de Bpost Bank Trofee editie 2015-2016 aan. Daarin twee wijzigingen: Antwerpen vervangt Hasselt, terwijl Sint-Niklaas zoals eerder al gemeld in de plaats komt van Lille. Hasselt verhuist naar de Soudal Classics, Lille organiseert volgend jaar het Belgisch kampioenschap en neemt een jaartje later zijn plaats opnieuw in.

Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!