Velofollies 2023

Blijven Van Aert, Peeters en Albert weg uit Oostmalle?

Blijven Van Aert, Peeters en Albert weg uit Oostmalle?

Het ziet er naar uit dat Wout van Aert de grote afwezige zal zijn in de Sluitingsprijs in Oostmalle, volgende week zondag. Organisator Louis Van Den Eynde en het Vastgoedservice-Golden Palaceteam komen niet tot een financiële overeenkomst. Ook de huldiging van Niels Albert komt op die manier in het gedrang.

Toen we het voorbije weekend bij Wout van Aert polsten naar zijn resterende programma, bleek dat de seizoensrevelatie nog geen zekerheid had over deelname aan de Sluitingsprijs. "Klopt", laat organisator Louis Van den Eynde ons weten. "Al hopen we nog dat één en ander op te lossen valt."

Eenzelfde reactie horen we bij Geert Vanhoof, teammanager van Van Aerts ploeg. "Uiteraard zien we Wout graag aan de start in Oostmalle. Maar wel mits een faire overeenkomst. Die is er nu niet. De gevolgen van vorig jaar, toen we met onze vipruimte een paar vierkante meter meer plaats hadden ingenomen dan voorzien. Na afloop kregen we van de organisatie een factuur in de bus om van achterover te vallen."

"Van onze kant wilden we een tegemoetkoming doen door het aankopen van 80 inkomkaarten", gaat Vanhoof verder. "Maar dat volstaat niet voor Van Den Eynde. In Oostmalle willen ze blijkbaar het onderste uit de kan. En dat pik ik niet."

Ook geen Niels Albert

Dus houdt Vanhoof zijn volledige team (Naast Van Aert ook Rob Peeters, de broers Adams en Jan Denuwelaere) weg uit Oostmalle. Pikant detail: uitgerekend ploegleider Niels Albert prijkt op de affiche van de Sluitingsprijs, want die zou er -als zesvoudig laureaat- gehuldigd worden. "Logischerwijze zal ook Niels niet naar Oostmalle afzakken", houdt Vanhoof het been stijf. "Bij ons in de ploeg is iedereen solidair met elkaar."

"Zonde", reageert Van den Eynde. "Maar ook wij zijn niet zinnens om toe te geven. Heel jammer dat meneer Vanhoof zo redeneert. Ik weet nochtans dat zijn renners hier graag zouden rijden. Maar als hij per se dwarsligt... Onze cross gaat ook door zonder Wout van Aert, hé. Eind deze week is er nog een bestuursvergadering, waarop het probleem zal aangekaart worden. Wat de komst van Albert betreft, dat staat voor mij dan weer los van de komst van de renners."

Van Den Eynde deed nog een voorstel om het startbudget van het team naar beneden te halen. Maar dat vond Vanhoof er al helemaal over. "Dan zouden mijn renners de dupe zijn van een dispuut over een paar vierkante meter extra vipruimte", besluit Vanhoof. "En dat kan al helemaal niet de bedoeling zijn. Jammer, toch. Met wat gezond verstand had dit opgelost kunnen worden."

Foto: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!