Mathieu van der Poel blijft minstens één jaar langer in het veld dan verwacht

Mathieu van der Poel blijft minstens één jaar langer in het veld dan verwacht

Goed nieuws voor het veldrijden: Mathieu van der Poel heeft zijn krabbel onder een verlengde overeenkomst bij BKCP-Powerplus gezet. "Ik blijf nu zeker tot eind 2018 bij het team. Dat impliceert ook dat ik minstens een jaar langer in het veld blijft", aldus de wereldkampioen.

"De ploeg deed mij een mooi voorstel en ik hoefde er niet lang over na te denken om er mijn handtekening onder te plaatsen", aldus de 20-jarige Nederlander. "Mijn lopende contract werd opengebroken, verbeterd en verlengd. Financieel zet ik een flinke stap vooruit. Niet onbelangrijk, maar op mijn leeftijd niet het allerbelangrijkste. Ook de werkomgeving blijft een punt. Mijn nieuwe overeenkomst impliceert dat ik tot mijn 23 in het veld actief blijf. Of ik daarna de stap zet naar de weg is een vraag waar ik op dit moment mijn hoofd nog niet over breek. Dat zie ik dan wel. Als ik die stap wil zetten, is dat op die leeftijd nog altijd geen probleem.”

Van der Poel, vandaag in Hoogstraten opnieuw de beste (foto), behoudt de leidersplaats in de Superprestige. Hij werd sinds begin dit jaar nog geen enkele keer verslagen. Hij won de wedstrijd in Leuven, werd Nederlands kampioen, was de sterkste in de Wereldbekercross in Hoogerheide, veroverde een week later de wereldtitel en won afgelopen weekend zowel in Lille als Hoogstraten.

Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!