Kevin Pauwels triomfeert in Maldegem voor Sweeck en Vermeersch

Kevin Pauwels triomfeert in Maldegem voor Sweeck en Vermeersch

Kevin Pauwels heeft de Parkcross in Maldegem op zijn naam geschreven. De wedstrijd werd pas beslecht in de slotronde. Pauwels haalde het van de jongeren Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch. Wout van Aert kwam ten val in de eerste ronde en kwam pas in de finale voorin aansluiten.

Het team van ploegleider Mario De Clercq was in Maldegem sterk vertegenwoordigd. Onder meer kersvers beloftenwereldkampioen Michael Vanthourenhout kleurde mee de beginfase van de wedstrijd, maar twee valpartijen sloegen de jonge West-Vlaming uit koers. In de openingsronde zag ook Wout van Aert zijn kansen op winst al sterk afgenomen door een valpartij. Hij verzeilde in 17de positie.

Onderweg was het Wietse Bosmans die indruk maakte. Hij bezorgde zichzelf wat voorsprong, maar die kon hij niet vasthouden tot op de streep.

In de finale kwam Van Aert -samen met Gianni Vermeersch- wel nog aansluiten bij onder meer Wietse Bosmans, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Sven Nys en Laurens Sweeck. Drie pionnen van De Clercq in de kopgroep, terwijl ook Merlier op korte afstand volgde. Sven Nys maakte in die finale een stuurfoutje en moest zo vrede nemen met een achtste plaats.

Kevin Pauwels bleek de koelbloedigste en zette de slotronde naar zijn hand in een langgerekte sprint. De Kalmthoutenaar haalde het van Sweeck en Vermeersch. Bosmans finishte vierde. Van Aert werd vijfde, voor Vantornout en Tim Merlier.

Cant beste dame

Bij de dames -die in Maldegem voor het eerst van start mochten- ging de overwinning naar vice-wereldkampioene Sanne Cant. De Lilse haalde het -in haar Europese kampioenentrui- van Sanne van Paassen, Loes Sels en de jonge Laura Verdonschot.

Foto's: ©Roland Desmet - Rodeden
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!