VIDEO - Sven Nys na WK: 'Wilde supporters niet in de steek laten'

VIDEO - Sven Nys na WK: 'Wilde supporters niet in de steek laten'

Sven Nys ontgoochelde op het WK met een 17de plaats. Onmiddellijk na afloop reageerde hij voor de camera, ontgoocheld. "Het was slecht. Het gebrek aan conditie betaal je cash, maar ik heb mijn best gedaan. Vanaf morgen begin ik stilaan al te denken aan volgend seizoen."

Sven Nys wond er geen doekjes om na de finish. "Waarom moet ik uitvluchten zoeken? Ik voelde al snel dat ik niet voldoende kracht in de benen heb. Dat betaal je cash." Even dacht hij aan stoppen, maar uiteindelijk beet hij een uur door. "Ik kon dat ook niet maken. Veel supporters waren naar Tabor afgezakt om mij aan te moedigen. Die mensen hebben een reis van acht, negen uur achter de rug. Die wilde ik niet in de steek laten, ook al reed ik ver in de achtergrond."

Zich motiveren voor een laatste jaar, ziet hij absoluut nog zitten. Al was hij tijdens zijn laatste rondes van het WK al bezig met vakantie. En vooruitkijkend naar volgende winter. "Tuurlijk. Het is niet mijn beste winter geweest. Vanaf morgen zoek ik wat rust. Doel is zo fris mogelijk aan het volgende te beginnen."



Video: ©JulienGielen / Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!