zin om te adverteren
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Pauline Ferrand-Prévot neemt de maat van sterke Sanne Cant

Pauline Ferrand-Prévot neemt de maat van sterke Sanne Cant

Geen eerste wereldtitel voor Sanne Cant. De Lilse was er dichtbij, maar moest in de slotronde het onderspit delven tegen de Française Ferrand-Prévot. Die lijkt in het dameswielrennen stilaan de macht van Marianne Vos over te nemen, ook al reed die vandaag niet op volle sterkte.

Toegegeven, Marianne Vos was op dit WK niet helemaal topfit. De hamstringblessure die haar ook vorige week in Hoogerheide parten speelde, was ook op het WK nog niet van de baan. Toch streed ze samen met Pauline Ferrand-Prévot, Sanne Cant, Katerina Nash, Nikki Harris en Helen Wyman lang mee voor de wereldtitel.

Tot op twee ronden van het eind Cant een kleine voorsprong nam. Alleen Ferrand-Prévot slaagde er nog in de aansluiting te maken. Vos en co probeerden de achterstand nog ongedaan te maken, maar het duo bleef vooruit. In de slotronde deed Cant een poging om van Ferrand-Prévot af te geraken, maar kende geen succes. De jonge Française –ploegmate van Marianne Vos notabene en wereldkampioene op de weg- beet zich vast in het wiel om in de finale zelf de leiding te nemen.

"Wilde als eerste laatste rechte lijn opdraaien"

“Zo had ik het ook gepland”, aldus Prévot na afloop. “Ik wist dat ik als eerste de laatste rechte lijn moest opdraaien. Dan kon de wereldtitel me amper nog ontglippen. Al kwam Cant best nog sterk opzetten. Maar in de laatste tientallen meters kon ik haar al bij al toch nog makkelijk afhouden.”

Straffe prestatie toch, als je weet dat Prévot eind september in het Spaanse Ponferrada ook nog de wereldtitel op de weg pakte. Marianne Vos had alleen maar lof. “Voor mij is dit geen verrassing”, aldus de uittredende wereldkampioene achteraf. “Toen ik Pauline zag overkomen van de junioren, merkte ik vrij snel hoe goed ze wel was. Ze was het grootste talent dat ik ooit gezien heb, in alle disciplines trouwens. Leuk overigens dat de regenboogtrui in de ploeg blijft.”

Prévot glunderde bij zoveel lof van haar ploegmate. Dat ze nog jong is, en ook in de toekomst zo lang mogelijk alle disciplines wil blijven combineren. “Uiteraard zal ik nooit een volledig winterprogramma afwerken in het veld”, vertelde ze er wel bij. “Rustperiodes zijn nodig.”

"Het veldrijden diende oorspronkelijk om mijn wegseizoen voor te bereiden"

Laat dat nu net de frustratie zijn van Sanne Cant. “Vind je het erg als ik een heel klein beetje gefrustreerd ben”, grijnsde ze. “Ik geef een heel seizoen lang het beste van mezelf. Doe mee in alle regelmatigheidscriteria. Ondertussen pieken meisjes als Pauline naar de kampioenschappen. Natuurlijk stond ze hier vandaag een stuk frisser aan de start als ik.”

Ferrand-Prévot sloot de persbabbel af. “Eigenlijk had ik als doel te crossen als voorbereiding op mijn wegseizoen. Maar toen ik Heusden-Zolder merkte hoe sterk ik was, vond ik dat ik maar beter kon voor gaan." Dat heeft de Française bij deze gedaan...
Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

LIVE

Kalender

september 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930