WK Junioren: Eli Iserbyt tegen de rest

WK Junioren: Eli Iserbyt tegen de rest

Het eerste WK dat morgenvroeg betwist wordt is dat van de junioren. Topfavoriet: Eli Iserbyt. In principe kan en mag de regerende Belgische- en Europese kampioen zich de wereldtitel nooit laten ontglippen. Al maakte en Simon Andreassen indruk tijdens de verkenning.

Eli Iserbyt is dé man van het seizoen bij de junioren met 19 zeges in 20 wedstrijden. Geen enkele veldrijder, in geen enkele categorie trouwens, deed de voorbije winter beter. Het Telenet-Fideatalent pakte bovendien zowel de Europese als de Belgische titel.

Eén nederlaag kende de West-Vlaming de voorbije maanden: in Namen moest hij het onderspit delven tegen de Zwitser Johan Jacobs. "Op een omloop die me niet op het lijf geschreven is", verweert Eli zich. "En ik zat in volle examenperiode. Maar daarna deed ik het opnieuw beter."

Simon Andreassen


Grootste concurrenten van Iserbyt worden in principe de Zwitser (met Belgische roots) Johan Jakobs en de Deense mountainbiker Simon Andreassen. Deze laatste maakte vandaag trouwens indruk op kenners, door de balkenpassage als de beste te trotseren: jumpend en op de koop toe zonder veel snelheidsverlies.

Niettemin mag de titel voor Eli Iserbyt geen probleem zijn. Het zou de ideale afsluiter zijn van zijn succesvolle juniorenperiode, vooraleer hij de stap naar de beloften zet. Wij dichten de Bavikhovenaar 95 procent winstkans toe. Voorts rekent bondscoach Rudy De Bie op Jappe Jaspers. "Ook Jappe heeft reeële podiumkansen", klinkt het hoopvol bij De Bie.

Alle andere junioren (Han Devos, Lander Loockx, Jarne Driesen en Alessio Dhoore, red) maken volgens De Bie trouwens kans op een toptienplaats. "Ze zijn allemaal getalenteerd genoeg. Wie morgen goede benen heeft, kan in de top tien finishen", klinkt het optimistisch.
















Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!