VIDEO: het allerlaatste interview met Zdenek Stybar in regenboogtrui

VIDEO: het allerlaatste interview met Zdenek Stybar in regenboogtrui

Jammer voor de veldritsport: Zdenek Stybar is er zondag niet bij en neemt dus afscheid van zijn regenboogtrui. Veldritkrant.be strikte de minzame Tsjech voor een allerlaatste video-interview in zijn wereldkampioenshirt. Styby praat daarin eerlijk over zijn niet-deelname aan het WK van zondag...

"Het risico is te groot om deel te nemen", vertelt Stybar. "Ik heb nog te veel last van de schouder om te crossen. En ik wil mijn voorseizoen niet in gevaar brengen. Daarom heb ik beslist te passen. Bovendien wilde ik in Tabor alleen maar meedoen om te winnen, niet voor een ereplaats. En dat is in de gegeven omstandigheden nog niet mogelijk."

"Pauwels wordt wereldkampioen"

Stybars grote favoriet voor zondag is Kevin Pauwels, vertelde hij eerder al. Hij blijft bij zijn standpunt. "Al is Nys ondertussen aan de beterhand", weet hij. "En hij heeft ervaring zat en rust in het hoofd. Dat kan een belangrijke troef zijn. Ik verwacht hem op het podium. Ik zet Pauwels op één, Sven Nys op twee en een duel tussen Van Aert en Van der Poel voor het brons."

Bekijk hieronder het volledige interview met de uittredende wereldkampioen...



Video: ©JulienGielen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!