Sven Nys verkent pas zaterdag de WK-omloop

Sven Nys verkent pas zaterdag de WK-omloop

De Belgen zijn in Tabor. Veldritkrant.be verzamelde al wat nieuwtjes. Onder meer dat Sven Nys -nog- geen zin heeft in een verkenning van de omloop. Dat Rob Peeters en Wout van Aert een nieuwe fiets kregen als verrassing. En wie bij wie slaapt in Hotel Relax.

Iets na halftwee vanmiddag kwam de bus vanuit de Praagse luchthaven aan in Tabor. Hotel Relax wordt de volgende vier dagen de uitvalsbasis van het nationale team. Opmerkelijk: terwijl een aantal renners meteen aan tafel aanschoven, spoedde Sven Nys zich ogenblikkelijk richting zijn kamer, kleedde zich om en vertrok voor een trip van anderhalf uur.

"1u35' om precies te zijn", verduidelijkte hij na afloop. "Nu volgt een massage. Mijn middageten? Haha, ik had mijn boterhammetjes gesmeerd, thuis. Ik heb structuur in mijn leven, hé", knipoogde hij. "Nu volgt een massage. Het parcours verkennen doe ik pas zaterdag. Niet vroeger."

Nieuwe fietsen voor Peeters en Van Aert

Rob Peeters en Wout van Aert werden bij hun aankomst verrast door ploegleider Niels Albert. Die had twee gloednieuwe fietsen en dito helmen bij voor het duo van Vastgoedservice-Golden Palace. "Hoe keicool is dat", reageerden de twee super enthousiast. "Dit geeft een vertrouwensboost." Een uurtje later vertrokken de twee met hun nieuwe vehikel voor een 'losrijtrip' achter de wagen."

Bij Peeters staat de slogan "De Rob en der over" op het kader gespoten, bij Van Aert siert een soort wereldbol met ketting errond zijn frame. De fietsen zijn helblauw, perfect passend bij de Belgische outfit.

Tom Meeusen slaapt bij Gianni Vermeersch

De kamerverdeling leverde weinig verrassingen op. Klaas Vantornout en Kevin Pauwels én Wout van Aert en Rob Peeters vormen logische duo's, Sven Nys slaapt alleen, terwijl Gianni Vermeersch de kamer deelt met Tom Meeusen.

Wie het parcours verkende -al deden dat vooral een aantal jongeren-, merkte een slijkerige omloop. Van sneeuw is momenteel absoluut geen sprake meer. Van de profs maakte alleen Kevin Pauwels van de gelegenheid gebruik om een verkenningsrondje te maken.
Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!