Velofollies 2023

Wellens toegevoegd, Joeri Adams verwijderd uit préselectie

Wellens toegevoegd, Joeri Adams verwijderd uit préselectie

Bondscoach Rudy De Bie en de KBWB zullen pas maandag hun definitieve WK-selectie bekendmaken. Voorlopig komen tien namen in aanmerking voor zeven plaatsen. Daarbij ook Bart Wellens, maar geen Joeri Adams meer. Bij de beloften valt Daan Soete af ten koste van Laurens Sweeck.

Geen probleem bij de beloften: Laurens Sweeck neemt na de beslissing van het BAS zijn plaats logischerwijze opnieuw in, waarna Daan Soete uit de selectie tuimelt. Ongetwijfeld een harde dobber voor de Kempenaar. Naar verluidt was het ofwel Soete, ofwel Yannick Peeters die plaats zou moeten ruimen. Het is dus Soete geworden.

Bij de profs ligt de situatie iets gecompliceerder. Tom Meeusen komt in de selectie, maar de KBWB wil -na de uitspraak van het BAS- ook geen risico nemen met Bart Wellens. En dus maakt ook de Vorselaarnaar deel uit van de voorselectie van tien.

UCI-offroadmanager Van den Abeele verduidelijkt: België mag negen renners voorinschrijven, aangevuld met de Wereldbekerwinnaar, Kevin Pauwels. Tot op heden waren dat zeven renners en twee reserven, maar in theorie mogen ze dus drie reserven vooraf inschrijven. Daar wordt nu dus gebruik van gemaakt.

Tien renners voor zeven plaatsen

Al wordt bij de Belgische Wielerbond het woordje reserve momenteel niet in de mond genomen. De 'préselectie' voor Tabor bestaat uit Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Wout van Aert, Sven Nys, Klaas Vantornout, Rob Peeters, Gianni Vermeersch, Tim Merlier, Jens Adams en Bart Wellens.

Uit die tien worden maandag zeven certitudes gekozen. Dat betekent meteen ook een extra kansje voor Jens Adams en Bart Wellens, want die maakten oorspronkelijk geen deel uit van de lijst met zeven 'effectieven'... Voor Gianni Vermeersch en Tim Merlier wordt het dan weer nagelbijten. Zij waren zeker, maar moeten zich nu in Hoogerheide opnieuw bewijzen. Trouwens, één van die twee valt sowieso af (ten koste van Tom Meeusen).... Joeri Adams verdwijnt van de lijst, ten koste van Bart Wellens.




Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!