Velofollies 2023

Goed nieuws voor Meeusen en co: BAS doet beslissing teniet!

Goed nieuws voor Meeusen en co: BAS doet beslissing teniet!

Meeusen en Sweeck mogen naar het WK. Het duo en Wellens mogen zondag ook naar Hoogerheide. Dat heeft het BAS zonet beslist. Opluchting in de kampen van Telenet-Fidea en Corendon-kwadrO.

Het BAS kwam deze nacht tot een beslissing en vernietigt de beslissing van de KBWB om Tom Meeusen, Laurens Sweeck en Bart Wellens niet te selecteren voor de WB van Hoogerheide en het WK te Tabor.


Bovendien beveelt het BAS aan de KBWB om bij de uiteindelijke beslissing welke renners aan de start zullen staan van het WK enkel rekening te houden met louter sportieve criteria en deze beslissing schriftelijk te motiveren voor zover Tom Meeusen of Laurens Sweeck niet worden geselecteerd om te starten. Meeusen moét zelfs geselecteerd worden, omdat hij in de top drie van de beste Belgen op de UCI-ranking staat.


'Dwangsom'


De inschrijving van Tom Meeusen voor het wereldkampioenschap dient vandaag voor 12.00 uur te gebeuren. Zoniet moet de KBWB een dwangsom betalen van 50.000 euro. Voor Bart Wellens wordt de KBWB bevolen een nieuwe beslissing te nemen omtrent zijn selectie voor het WK. Ook Laurens Sweeck wordt 'op sportieve basis' sowieso altijd geselecteerd.


Tom Meeusen is uiteraard opgelucht met de uitspraak: “De beslissing van de KBWB betekende de zoveelste mokerslag voor mij in dit dossier. Ik ben dus tevreden met deze uitspraak maar het wordt zowel fysiek als mentaal enorm zwaar om mij klaar te stomen voor Hoogerheide en Tabor.” Ook Bart Wellens is tevreden met de uitspraak en kijkt uit naar de komende wedstrijden.


Ook bij Corendon-Kwadro wordt opgelucht ademgehaald. Laurens Sweeck is immers topfavoriet op het beloften-WK. Voor hem geldt uiteraard hetzelfde als voor Meeusen.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

December 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!