Isolteam - nieuws

Aernouts, Bosmans, Vanthourenhout en Van Amerongen hervatten dit weekend

Aernouts, Bosmans, Vanthourenhout en Van Amerongen hervatten dit weekend

De slotmanche van de Wereldbeker wordt wat overschaduwd door de zaak rond de niet-selectie van Meeusen, Wellens en Sweeck. Maar intussen hervatten dit weekend wel een aantal renners die een tijdje out waren, zoals Bart Aernouts, Dieter Vanhourenhout, Wietse Bosmans en Thijs van Amerongen.

Dieter Vanthourenhout is er in Hoogerheide uiteraard niet bij, omdat hij niet in de top vijftig van de UCI-ranking staat. Maar de West-Vlaming van Sunweb-Napoleon Games hervat zaterdag wel in het Nederlandse Rucphen, waar Lars van der Haar de deelnemerslijst topt. Een knieblessure hield Dieter twee maand uit competitie.

Wietse Bosmans en (wellicht) Thijs van Amerongen hervatten wel in Hoogerheide. Bosmans (BKCP-Powerplus) hoopt nu definitief afgerekend te hebben met de ziekte van Lyme. Eerder herbegon Bosmans al in Antwerpen, maar een week later stond hij opnieuw aan de kant. Ook al neemt Bosmans nog steeds antibiotica ("de parasieten moeten helemaal uit mijn lijf"), hij trekt met 'grote honger' naar de Brabantse Wal.

Bart Aernouts (Corendon-KwadrO) op zijn beurt verdween na Loenhout uit competitie. Hij bleek met een laag hematocriet en een fiks ijzertekort te kampen. Ook hij hervat in Hoogerheide.

Thijs van Amerongen tot slot was een tijd out omdat hij 'overtraind' was. Van Amerongen trainde de voorbije week samen met de andere WK-gangers van Telenet-Fidea in het Spaanse Villajoyosa en beslist morgen of zaterdag definitief over zijn terugkeer. "Eerst zien of ik de stage goed verteerd hebt", liet hij optekenen op de teamwebsite.
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930