Isolteam - nieuws

Van der Haar: 'Leedvermaak door afwezigheid Meeusen? Ben je gek?'

Van der Haar: 'Leedvermaak door afwezigheid Meeusen? Ben je gek?'

Lars van der Haar blikte deze voormiddag vooruit op het WK. Uiteraard was ook in Nederland de Belgische selectie één van de gespreksonderwerpen. Daarover is Van der Haar duidelijk: "Zonde dat Tom Meeusen er niet bij is. Zo wordt hij trouwens voor de tweede keer 'genaaid' in Tabor.."

Dat Lars van der Haar persoonlijkheid en een mening heeft, wisten we al langer. En dat maakte de kleine Nederlander vandaag in het Van der Valk Hotel in de Tilburgse deelgemeente Gilze nog eens duidelijk. Over zijn eigen kansen en de Nederlandse tactiek (Van der Haar heeft onder meer de broers Van der Poel en Corné van Kessel aan zijn zijde) komen we volgende week uitgebreid terug. Maar de tweevoudige beloftenwereldkampioen werd uiteraard ook gepolst naar zijn mening over de Belgische Wk-selectie...

"En die is op zijn minst verrassend", beseft ook hij. "Let wel, ik ken het dossier van Tom Meeusen niet. Maar ik snap er helemaal niéts van. Ofwel ben je schuldig, en dan 'pakken' ze je en is het klaar. Ofwel ben je onschuldig. Maar hoeft dat daar bij jullie nu echt zó lang te duren? Twee jaar geleden mocht hij geen WK rijden, vorig jaar wel en nu weer niet. En waarom worden die andere jongens die verdacht zijn niet genoemd? Vreemd allemaal."

"Tom is al eens genaaid in Tabor"

Van der Haar ziet met Tom Meeusen een belangrijke concurrent voor de wereldtitel wegvallen. Maar van leedvermaak is geen sprake. "Ben je gek? Ik heb medelijden met hem. Niet vergeten dat die jongen bij het vorige WK in Tabor ook al 'genaaid' werd, hé. Weet je nog, met de broers Sczepaniak, die toen goud en zilver pakten bij de beloften, maar achteraf op doping betrapt werden? Die twee Polen hebben daar Meeusen ongetwijfeld de regenboogtrui afgepakt. En nu kan hij -notabene- op een parcours dat hem op het lijf geschreven is- opnieuw zijn kansen niet verdedigen."

Bovendien vindt Van der Haar dat Meeusen mee de koers hard kon maken. "Dit is geen goede zaak. Zelfs niet sportief, ook al zag ik Tom als een belangrijke concurrent. Omdat hij geen mietje is: hij maakt koers en hij kon mee voor een selectie zorgen", besluit Van der Haar.

"Sunweb-blok"

Dat er nu vier renners van Sunweb-Napoleon Games het Belgische zevental bevolken, deert Van der Haar niet echt. "Ach, ik denk dat Tabor selectief genoeg is dat de top drie op eigen kracht naar de podiumplekken kan fietsen. En ik geloof ook niet dat die vier van Sunweb echt een apart blok gaan vormen. Het blijft veldrijden, hé. En dat is tot nader order nog steeds een individuele sport. In het Belgisch team zie ik trouwens maar één echte ploegmaat, in die zin van het woord: Rob Peeters. Anderzijds, na de uitspraak van Vantornout na het BK zal Rob in Tsjechië wellicht ook wel twee keer nadenken..."

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930