Vader Sweeck boos: 'Eerste doel is Laurens' naam zuiveren'

Vader Sweeck boos: 'Eerste doel is Laurens' naam zuiveren'

Laurens Sweeck reageerde gisteren liever niet op zijn niet-selectie voor het WK. Vader Sweeck wilde Veldritkrant.be wel te woord staan. "Dit is hallucinant. Dokter Mertens is al meer dan tien jaar onze huisdokter. Dankzij hem sporten onze drie jongens op een gezonde manier. Zónder doping!", benadrukte hij.

Nooit eerder viel de naam van Laurens Sweeck in het onderzoek naar de praktijken van dokter Mertens. "Erger nog, ook wij vielen compleet uit de lucht", aldus vader Stefaan Sweeck. "Nooit is Laurens ondervraagd geweest."

Sweeck bevestigt wel dat Laurens klant was bij dokter Mertens. "Hij was onze huisdokter. Al meer dan tien jaar. En wij hebben daar nooit iets opgemerkt wat fout zou zijn", klinkt het. "Integendeel, dokter Mertens zorgde ervoor dat onze zonen gezond aan sport konden doen. Al die jaren al. Trouwens, telkens mijn jongens er langs gingen, was ik er zelf bij."

Laurens niet, Diether wel naar het WK

Ook een doorn in het oog van Stefaan Sweeck. "Niet alleen Laurens, maar ook Diether en Hendrik waren klant bij dezelfde arts. Waarom mag nu plots Laurens het WK niet rijden, terwijl Diether dat wel mag? Voor ons een heel groot raadsel. Hallucinant. En we staan er compleet machteloos bij. Broodroof, is het."

Vader Sweeck, in de zomer ook ploegleider bij Kwadro-Corendon, wil zo snel mogelijk de naam van Laurens gezuiverd zien. "Dat is nu mijn prioriteit, ja. We onderzoeken alle pistes, maar dat het advocatenwerk wordt, staat vast. Ach, dit is zo oneerlijk. Op wat baseert men zich? Op het klantenbestand? Want nog eens: nooit is Laurens ondervraagd. Nooit werd ons gemeld dat er een probleem zou kunnen zijn. Nee, ik snap er niets van, maar het maakt me wel bijzonder boos. Toch geloof ik dat gerechtigheid zal geschieden."




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!