Oostmalse Sluitingsprijs live op Telenet

Oostmalse Sluitingsprijs live op Telenet

Ondanks het afhaken van de VRT -om besparingsdoeleinden- komt de Sluitingsprijs in Oostmalle dan toch rechtstreeks op tv. Telenet zet voor het eerst het sportkanaal open voor verslaggeving van een veldrit. De Sluitingsprijs staat trouwens deels in het teken van Niels Albert, die er zijn laatste wedstrijd won.

De organisatoren van de Sluitingsprijs vonden in Sporting Telenet en ATV twee partners die de wedstrijd van 22 februari rechtstreeks op televisie zullen brengen. Voor het eerst zet Telenet het sportkanaal gratis open voor de verslaggeving van een cross. “Op die manier blijft de Sluitingsprijs een veldrit met een nationale uitstraling”, laat Mon Leys namens het organisatiecomité weten. "Wie bij een andere provider is aangesloten kan terecht bij de Antwerpse regionale zender ATV of op onze website."

"Varen eigen koers"

Dat de Sluitingsprijs vanaf dit seizoen niet langer deel uitmaakt van de Bpost Bank Trofee wordt in Oostmalle als een troef beschouwd. Leys: “Wij zijn sterk genoeg om onze eigen koers te varen. In het verleden was het al te vaak zo dat de beslissing in het algemeen klassement van zo’n regelmatigheidscriterium al gevallen was nog voor de laatste manche van start ging. Nu start iedereen met maar één ding in het achterhoofd: de laatste grote cross van het seizoen bijschrijven op zijn erelijst. Dat maakt het volgens ons zoveel spannender.”

Ook wat het stofferen van het deelnemersveld betreft wordt geen stap terug gezet. Alleen met Wout Van Aert is er -nog- geen overeenkomst. De rest van de betere Belgische renners verschijnt aan de start, aangevuld met onder meer Lars van der Haar en Mathieu van der Poel.

De ambitie wordt onder meer onderstreept door het feit dat ze in Malle opnieuw luidop aan de organisatie van een Belgisch kampioenschap beginnen denken. “De editie van 2010 was een voltreffer. Dat willen we graag nog eens overdoen.”

Afscheid Niels Albert

De Sluitingsprijs van Oostmalle staat straks in het teken van het afscheid van Niels Albert. De Brabander reed – en won – zijn laatste wedstrijd als actief veldrijder twaalf maanden geleden op en rond het vliegveld van Malle. Een paar weken later kreeg Albert te horen dat hij een punt achter zijn carrière moest zetten wegens hartproblemen. De organisatoren van Oostmalle willen Niels nog één keer letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten. Op 22 februari wordt de voormalige wereldkampioen officieel uitgewuifd door een aantal voormalige collega-dragers van de regenboogtrui. Het bonte gezelschap werkt gezamenlijk één rondje af op de omloop die Albert altijd al als zijn favoriete parcours beschouwde.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!