Sint-Niklaas volgend jaar in Bpost Bank Trofee Veldrijden

Sint-Niklaas volgend jaar in Bpost Bank Trofee Veldrijden

De Cyclocross van het Waasland in Sint-Niklaas zal volgend jaar Lille vervangen als slotmanche van de Bpost Bank Trofee Veldrijden. Lille organiseert in 2016 het BK, maar zal in 2017 zijn plek in de Trofee opnieuw innemen.

De huidige organisator van de finale, de Krawatencross Lille (7 februari 2015), is in het volgende veldritseizoen de gastheer van het Belgisch Kampioenschap. Om die reden heeft de organisatie van de Krawatencross aan Golazo sports laten weten dat ze hun veldrit voor de bpost bank trofee niet zullen organiseren in 2016.

“Het is voor ons team logistiek onmogelijk om één maand na een slopende BK-organisatie onze Krawatencross te organiseren", aldus Jef Van den Broeck, organisator van de Krawatencross. "Daarom hebben wij aan Golazo sports gevraagd om een eenmalige oplossing te zoeken. Uiteraard staan we in februari 2017 terug op de kalender op onze traditionele datum en als slotmanche van de bpost bank trofee.”

De oplossing werd gevonden in Sint-Niklaas. De “Cyclocross van Het Waasland” zal op 6 februari 2016 fungeren als laatste manche van de bpost bank trofee in het seizoen 2015-2016.

Impens: 'Sint-Niklaas heeft ideale ligging'

“De keuze voor de Cyclocross van het Waasland is niet toevallig", aldus Christophe Impens van Golazo Sports. "Sint-Niklaas heeft een centrale ligging, een wielertraditie en met het Provinciaal Domein De Ster een lokatie die zich uitstekend leent tot de organisatie van een topveldrit. Zowel qua parcours, accommodaties en bereikbaarheid voldoet De Ster aan alle kwaliteitseisen. Maar het is ook een emotionele keuze. De organisator van de Cyclocross van het Waasland was Marc Van Landeghem, die vorig jaar één dag na het WK in Ponferrada plots overleed. Marc was ook jarenlang perschef van de Golazo wielerevenementen. De keuze voor Sint-Niklaas is dus ook een eerbetoon aan de aimabele Marc Van Landeghem.”

Géry Smet, voorzitter in Sint-Niklaas, reageerde met enige fierheid: "De afgelopen maanden heeft de organisatie alles in het werk gesteld om onze veldrit op de sporen te houden. Na het overlijden van onze erevoorzitter Marc Van Landeghem hebben we onmiddellijk ingezien dat er een boost nodig was om onze organisatie een nieuw leven in te blazen.

We zijn daarom enige tijd geleden gaan aankloppen bij Golazo sports. Aan de daaropvolgende gesprekken hebben we een zeer goed gevoel overgehouden en we hebben nu toekomstperspectieven die onze stoutste dromen overtreffen.”

Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!