Wout van Aert steekt er met kop en schouders bovenuit in Zonnebeke

Wout van Aert steekt er met kop en schouders bovenuit in Zonnebeke

Wout van Aert heeft in Zonnebeke de Kasteelcross op zijn naam geschreven. De 20-jarige Lillenaar reed in de aanvangsfase weg en degradeerde de tegenstand. Vantornout -op 1'20"- en Tim Merlier -op 1'25"- werden tweede en derde.

Zijn derde plaats op het BK in Erpe-Mere betekende dus niet het 'einde' van de heerschappij van Wout van Aert deze winter. Amper een week later hervatte Van Aert waar hij 2015 mee inzette: winnen dus. In het West-Vlaamse Zonnebeke trok hij al van in de eerste ronde op avontuur. Sven Nys, Klaas Vantornout en Rob Peeters stonden erbij en keken er naar.

"Ik slaagde er vrij snel in een kloofje te slaan", aldus Van Aert. "Dus ging ik maar door." Ondertussen het gekende recept van de Kempenaar. Al wilde hij niet weten van revanchegevoelens na zijn mislukt BK. "Mah nee. Ik heb daar al bij al geen slechte koers gereden, hé. Ik pakte uiteindelijk brons. Maar ik ben wel blij dat ik zo snel opnieuw met de overwinning kon aanknopen."

Toch nog maar even de weersvoorspellingen voor Tabor afwachten vooraleer we geloven dat Van Aert naar Tsjechië afreist om er alleen maar ervaring op te doen...

Laatste WK-plekje wordt duur

Tim Merlier, Klaas Vantornout, Sven Nys en Rob Peeters duelleerden voor de tweede plaats. Merlier demarreerde in de slotronde, maar uiteindelijk was het toch Vantornout die voor eigen volk zijn driekleur in de verf zette. Merlier werd derde en zet op die manier zowaar wat druk op bondscoach De Bie.

Waar tot nog toe vooral Gianni Vermeersch als Jens Adams de meeste aanspraak maakten op het laatste WK-ticket, komt daar nu ook nog Merlier de kop opsteken. En zeggen dat ook Bart Wellens nog solliciteert. Dan toch maar wachten tot na Hoogerheide?

Voorts maakten Rob Peeters en Sven Nys de top vijf vol. Gianni Vermeersch won het duel voor plaats zes van de broers Joeri en Jens Adams, Yannick Peeters was als 9de de beste belofte.

Foto: ©Fotocoghe.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!