Wereldbeker Rugby verdringt Wereldbeker veldrijden in Milton Keynes

Wereldbeker Rugby verdringt Wereldbeker veldrijden in Milton Keynes

Slecht nieuws vanuit Groot-Brittannië: de zo succesvolle wereldbekermanche in Milton Keynes krijgt in 2015 geen vervolg. In de Britse stad vindt dit jaar een WB Rugby plaats en die krijgt alle prioriteit. Doodjammer, maar het bewijst wel opnieuw de kleinschaligheid van onze sport.

Een massa toeschouwers. Zelden gezien in een niet-Belgische wereldbekermanche. Een mooi parcours en een spannende wedstrijd. Lof te over voor de eerste WB-manche in Groot-Brittannië, eind november. Ook de renners zelf waren bijzonder enthousiast. Maar anderhalve maand later staan we alweer met beide voeten op de grond. Een vervolg komt er -voorlopig?- niet.

"Ondanks de positieve feedback, moeten we voor 2015 forfait geven", aldus 'media officer' Craig Barton. "In oktober staat een Wereldbeker Rugby in Milton Keynes gepland. Het stadsbestuur ziet het niet zitten om twee dergelijke grote events op korte tijd te organiseren en te steunen."

Er kwam ondertussen ook een officieel 'Press Statement' vanuit het stadsbestuur, dat u hieronder terugvindt. Of Milton Keynes eventueel later terugkeert in de WB, wordt in het midden gelaten, leest u in het laatste zinnetje. "We hopen dat er in de komende jaren nog een mogelijkheid is om samen te werken met de UCI", klinkt... weinig hoopvol.

Wel naar Las Vegas en Montreal?

Gelukkig voor het internationale karakter trekt de Wereldbeker volgend seizoen wel naar Las Vegas en Montreal... Al was een tripje naar Engeland financieel toch een stuk aantrekkelijker dan de Grote Oversteek. En blijven we voorlopig licht sceptisch wat die twee nieuwe manches betreft. Laten we toch nog maar de officiële kalender afwachten. Die wordt vrijgegeven ter gelegenheid van het WK in Tabor...



































Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!