Isolteam - nieuws

Video: Jan Denuwelaere Belgisch kampioen na moeilijk seizoen

Video: Jan Denuwelaere Belgisch kampioen na moeilijk seizoen

Jan Denuwelaere klopte zondag Vincent Baestaens in het elite zonder contractkampioenschap. Baestaens miste in de laatste rechte lijn de frisheid om zijn West-Vlaamse rivaal af te houden. Veldritkrant.be haalde de kersverse kampioen voor de camera. Baestaens op zijn beurt heeft het over een gemiste kans.


Veldritkrant.be haalde de ex-prof voor de camera...

Vincent Baestaens : “Een gemiste kans”


Aanvankelijk wekte Bastaens de indruk de spurt naar zijn hand te zetten maar hij miste zichtbaar de frisheid om een niet afgevende Denuwelaere van de titel te houden. “Mijn rivaal had net dat procentje kracht meer in de kuiten om die titelstrijd succesvol af te ronden,” reageerde de zilveren medaillewinnaar. “Ja het is een gemiste kans, maar ik heb me niets te verwijten. Als je weet van hoe ver ik terugkom, mag ik echt niet mopperen met dit knappe eindresultaat. En ja, het was plezanter geweest om de titel te pakken. Ik wist dat Patrick Gaudy en Jan Denuwelaere de mannen waren die ik in de gaten moest houden."

"Denuwelaere had op dit parcours echter een streepje voor. Zijn sterke prestatie in Loenhout was een uitstekende referentie. Maar zijn prestatielijstje steekt toch schril af tegen mijn knappe resultaten die in ik de laatste wedstrijden neerzette. Toch heb ik die hoogvorm niet kunnen verzilveren met een titel. Denuwelaere steeg vandaag boven zichzelf uit. Tja... Op een kampioenschap moet je nu eenmaal een begenadigde dag hebben om het verschil - hoe klein ook - te kunnen maken. Met Jan, Patrick Gaudy en ikzelf kregen de beste paarden wel de haver.”

Foto's: ©Veldritkrant.be / Video: ©Julien Gielen / Tekst: Donald Van Meenen
Zoeken

AGB 24/24 Newsfeed zin om te adverteren

Kalender

januari 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031