Tom Meeusen na BK-zilver: 'Dan eindig ik eens voor Van Aert...'

Tom Meeusen na BK-zilver: 'Dan eindig ik eens voor Van Aert...'

Van Aert was topfavoriet. Vantornout haalde het. En er was de wederopstanding van Sven Nys. Maar de meest ondankbare plaats was die voor Tom Meeusen, die in Erpe-Mere tweede werd. "Alweer een podiumplaats. Terwijl ik zeker klaar was om te winnen. Doodjammer."

Meeusen zag zijn aanvangsfase van het BK verknald nadat hij bleef haken aan een toeschouwer. "Ik ging tegen de grond en was meteen op achtervolgen aangewezen", aldus de Essenaar. "Daar ging mijn plan om van meet af aan mee voorin te koersen."

Maar vrij snel sloot Meeusen toch vooraan aan, waarna hij deel uitmaakte van het zestal dat het BK kleurde. "Toen ik in de voorlaatste ronde zelf even de forcing voerde, merkte ik dat Vantornout de man was om in de gaten te houden. Ik was dan ook zinnens in de slotfase zijn wiel te houden. Alleen werd ik verrast door een demarrage van Rob Peeters in het begin van de laatste ronde. Toen Vantornout overnam en versnelde, zat ik op de helling wat vast achter Rob en Wout. Soit, eigen schuld, zeker? Ik had maar in Vantornouts wiel moeten zitten, hé."

Meeusen deed in de laatste halve ronde nog een ultieme poging op de West-Vlaming bij te benen, maar schoot te kort. "En word ik voor de vijfde keer dit seizoen tweede. Ik ben aan een sterke winter bezig, maar als het er op aan komt, is het meestal nét niet. In de kerstperiode was Van Aert te sterk. Nu hij het een beetje liet afweten, bots ik op Vantornout. Zonde."

Costa Blanca

Momenteel vertoeft Meeusen met zijn Telenet-Fideaploegmaats in het Spaanse Villayojosa, waar hij zich klaarstoomt voor het wereldkampioenschap. Vrijdag keert hij terug naar België, want zaterdag staat Meeusen aan de start van de Kasteelcross in het West-Vlaamse Zonnebeke. Al kan je er van op aan dat de Kempenaar nu al zijn vizier op Tabor heeft gericht.

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!