Verrezen Klaas Vantornout verrast favorieten in Erpe-Mere

Verrezen Klaas Vantornout verrast favorieten in Erpe-Mere

Straf exploot van Klaas Vantornout in Erpe-Mere. Om het in zijn eigen woorden te zeggen: 'op 1 januari in Baal strompelde ik als een toerist'. Exact elf dagen later verraste Vantornout -weliswaar op een parcours dat hem op lijf geschreven is- alle favorieten, inclusief Van Aert en Meeusen.

Niemand die kan zeggen dat Klaas Vantornout de titel heeft gestolen. Zowel de zilveren Tom Meeusen als de bronzen Wout van Aert gaven na afloop toe: Vantornout was vandaag de beste. En dat was hij ook. De West-Vlaming had -een beetje naar analogie van zijn vorige titel in Mol twee jaar geleden- de hele wedstrijd onder controle en sloeg op het juiste moment toe.

Al had het anders kunnen lopen. Topfavoriet Wout van Aert had immers gekozen voor een vroege aanval. Tim Merlier volgde even, maar moest al snel afhaken. Velen dachten dat de titelstrijd gereden was. Tot Sven Nys plots naar voor schoot en bij Van Aert kwam aansluiten. De twee leken elkaar gevonden te hebben...

Naar kopgroep van zes

Maar materiaalpech nekte de jonge topfavoriet, waardoor Nys de ruimte kreeg. Maar ook die hield het niet lang alleen vol. Vantornout kwam terug, Van Aert en Rob Peeters ook. En nog even later kwamen ook Kevin Pauwels en Tom Meeusen -in de aanvangsfase gehinderd door een toeschouwer- ook voorin aansluiten. Waardoor we een bloedstollend BK met zes kandidaten kregen.

Pas in de slotfase viel de beslissing. Ingeluid door Rob Peeters, die het spoor hoopte te effenen voor zijn jonge kopman. Maar die geloofde niet meer in winst. In plaats van Van Aert was het Vantornout die overnam en versnelde. Een valpartij, waarbij hij al dan niet bewust Peeters en Van Aert hinderde, hield hem nog even op, maar in de laatste halve ronde was er geen houden meer aan de Torhoutenaar.

Meeusen probeerde het in extremis nog, maar kwam te laat. En met zijn lange stelten liep Vantornout nog iets verder uit, op weg naar zijn tweede driekleur in drie jaar tijd. Was die in Mol een halve verrassing, dan was die van vandaag een dubbele surprise. Meeusen pakte het zilver, een ontgoochelde Van Aert nog het brons, voor de neus van Sven Nys, Kevin Pauwels en een moegestreden Rob Peeters.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!