Pauwels demonstreert in Otegem

Pauwels demonstreert in Otegem

Daags na het BK was het team Mettepenningen opnieuw aan het feest. In de zogenaamde BK-herkansing ging de zege naar Kevin Pauwels. Pauwels rondde een lange solo af, vóór Michael Vanthourenhout en Rob Peeters. "Het was al van Namen geleden. Dit doet deugd."

Michael Vanthourenhout, Rob Peeters en Kevin Pauwels ontdeden zich al vrij vroeg in de wedstrijd van de rest van het deelnemersveld. Sven Nys was er niet bij vandaag, de nieuwe Belgische kampioen Klaas Vantornout en Wout van Aert kwamen nooit in aanmerking voor de overwinning.

Al in de derde ronde ontdeed Pauwels zich van zijn twee gezellen. "Ik dacht er even aan om ploegmakker Vanthourenhout te laten winnen", aldus een altijd eerlijke Pauwels. "Maar het was zelf al geleden van Namen dat ik nog eens gewonnen had. Ik wilde veel te graag zelf nog eens de handen in de lucht steken."

Vanthourenhout: "BK werd tegenvaller door drie valpartijen"

De jongste van de Vanthourenhouts maakte er geen probleem van, zo bleek. "Ik hield me rustig in het spoor van Peeters. Tot ik merkte dat hij de kloof niet alleen gedicht kreeg. Toen trok ik zelf in de achtervolging op Kevin." Zijn ploegmakker bijhalen, zat er niet meer in, maar met de tweede plaats was Michael ook bijzonder tevreden. "Gisteren op het BK kwam ik tot drie keer toe ten val. Voor een 13de plaats rijden had ook weinig zin. Dan spaarde ik liever wat krachten voor vandaag."

Ook Rob Peeters was eerlijk. "Ik kon niet beter. Ik heb een ronde geprobeerd om naar Kevin toe te rijden, maar was niet goed genoeg vandaag. Uiteraard had Michael zich wat gespaard, waardoor hij van mij kon wegrijden. Maar derde is ook mooi."

Jens Vandekinderen en Sven Vanthourenhout duelleerden lange tijd voor plaats vier. Een sterke Vandekinderen haalde het. Vanthourenhout liet zich in de slotfase nog ringeloren door de teruggekeerde Wout van Aert (5de), Tom Meeusen (6de), Tim Merlier (7de) en Klaas Vantornout. Vanthourenhout en Joeri Adams maakten de top tien vol.

Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!