Met Laurens Sweeck wint ook bij U23 de topfavoriet

Met Laurens Sweeck wint ook bij U23 de topfavoriet

De trend zet zich door in Erpe-Mere: de topfavorieten winnen. Bij de beloften stond geen maat op de heerschappij van Laurens Sweeck. In de tweede ronde trok hij in de aanval en bouwde zijn bonus stelselmatig uit. Toon Aerts was de verwachte tweede, Quinten Hermans een mooie derde.

Sweeck was uiteraard de grote favoriet voor het beloften-BK. Logisch, als je een week eerder meedoet voor het podium in de Leuvense profcross. "Maar toch, een koers moet altijd gereden worden", klinkt het cliché ook uit de mond van Laurens. Maar veel moeite had hij uiteindelijk toch niet om een resem Telenet-Fideabeloften -en zijn tweelingsbroer Diether van zich af te schudden.

"In de tweede van vijf ronden versnelde ik en sloeg snel een kloofje. Vanaf dan was het kwestie die wat uit te bouwen en ook dat lukte me aardig. Dat gaf me een goed gevoel. Leuk dat ik mijn belofenperiode afsluit met een tweede Belgische titel in deze categorie."

In de strijd voor de ereplaatsen werd Diether Sweeck teruggeslagen na dubbele materiaalpech. Wat volgde was een bataljon Telenet-Fideajongens die elkaar bijna vertrappelden om het podium te beklimmen. Finaal haalde Toon Aerts het -ook al verwacht- van de jonge Quinten Hermans. Jens Vandekinderen viel net naast het podium, Daan Soete maakte de top vijf vol.

Telenet-Fideaduo tevreden met zilver en brons

Toon Aerts kon leven met zijn tweede plaats. "Ook vorig jaar pakte ik zilver. Maar dit jaar was het toch duidelijk: Laurens is de verdiende winnaar en dan moet je je neerleggen bij de situatie. Toen hij versnelde, zat ik niet in het spoor. Maar ik durf absoluut niet beweren dat ik hem had kunnen volgen. Even later kwam ik wel nog ten val, maar ik krabbelde terug -letterlijk en figuurlijk-. Met een toch wel verdiende tweede plaats denk ik."

Ook Hermans glunderde met het brons. Niet slecht als tweedejaars, vond hij het. En terecht. Want op een zwaar parcours als dat van Erpe-Mere komen de oudere renners toch beter uit de verf. "Maar ik had me de hele week vertrouwen ingepompt", vertelde de Limburger. "Daarbij terugdenkend aan Essen, waar ik ook het podium haalde op een zware omloop. Ik wist dus dat er mogelijkheden waren en daar heb ik mijn voordeel uit gehaald. Voorts heb ik eigenlijk bijna een uur lang naar een eigen tempo gezocht. Dat leek me de beste optie om een mooi resultaat neer te zetten."



Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!