Topfavoriet Florian Vermeersch laat zich niet verschalken op BK tweedejaars

Topfavoriet Florian Vermeersch laat zich niet verschalken op BK tweedejaars

In eerste instantie Yentl Bekaert en daarna Arno Debeir boden flink weerstand aan Florian Vermeersch op het BK tweedejaarsnieuwelingen. Maar uiteindelijk stond toch geen maat op de Oost-Vlaming. Debeir werd tweede, Arne Vrachten pakte de bronzen plak.

Jurgen Mettepenningen had de Belgische kampioenentrui met teamlogo's al klaar. Florian Vermeersch' titel was met andere woorden geen verrassing. "Toch had ik wat stress", gaf de Zaffelarenaar na afloop toe. "Maar eens de koers gestart was, verdween die snel. Ik had vanaf dan maar één doel meer: zo snel mogelijk naar de aankomst fietsen."

Vermeersch vond de omloop zeker BK-waardig, al zal het voor een aantal van die tengere lichamen toch wel te veel van het goede geweest zijn. Zelf had hij er niet té veel last van. Toen Arno Debeir kwam aanpikken werd ik niet nerveuzer, nee. Hij was wel sterk, maar toen ik halverwege de tweede (van drie, red) ronden een gaatje sloeg, wist ik dat ik nog moeilijk terug te pakken zou zijn."

Derde nationale titel

Zo gebeurde ook. Vermeersch liep steeds verder uit en pakte zo zijn derde nationale titel uit zijn nog prille carrière. "Bij de aspiranten was ik ooit al de best in het veld én op de weg. Maar dit seizoen steekt er toch met kop en schouders bovenuit. Vooraf vertrouwde ik mijn ploegleider André Tummeleer toe dat ik vijf zeges wilde. Ik pak vandaag mijn... zeventiende."

Ploegmakker Arno Debeir pakte het zilver. "En daar ben ik tevreden mee. Meer zat er niet in, hé. Ik werd al negen of tien keer tweede dit seizoen, deze kan er ook nog wel bij", grijnsde hij.

Drie maal Lares-Dolticini in top vijf

Arne Vrachten was al lang blij met het brons. "Ik won dit seizoen al drie keer, dus is dit geen verrassing. Al voel ik bij Balen BC wel dat er sinds kort een samenwerking is met Vastgoedservice-Golden Palace. Om de een of andere manier kan ik veel rustiger naar wedstrijden toeleven...

Uittredend kampioen Yentl Bekaert moest vrede nemen met plaats vier, terwijl Lares-Doltcini met Dante Scoponi nog een derde pion in de top vijf plaatste. Medefavoriet Andreas Goeman moest vrede nemen met een zevende stek.



Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!