Onemanshow levert Eli Iserbyt vijfde opeenvolgende driekleur op

Onemanshow levert Eli Iserbyt vijfde opeenvolgende driekleur op

Conclusie na de eerste dag van de Belgische kampioenschappen: de favorieten ontgoochelen niet. Bij de junioren stond geen maat op Eli Iserbyt. In een hevige plensbui ploeterde Iserbyt naar een voorsprong van meer dan anderhalve minuut op de concurrentie. Jaspers en Loockx werden 2 en 3.

Geen maat op Eli Iserbyt. De Bavikhovenaar torende er ook op het BK weer hoog bovenuit. Al in de eerste honderden meters van de wedstrijd sloeg hij een kloofje. "Bewust", verklapte de kleine West-Vlaming tijdens de obligate persbabbel na afloop. "Ik trok meteen hard van leer. Waarom niet? Op een parcours als dit was het kwestie om mijn eigen spoor te kunnen kiezen. Ook al omdat mijn banden niet al te veel hard opgepompt waren. 0,9 bar, meer zat er niet in. Dan vermijd je best stenen en de kans op lek rijden."

De concurrentie stond erbij en keek ernaar. Ook een hevige plensbui kon Iserbyt niet uit zijn lood slaan. "Eerlijk? Ik had het niet eens door", grijnsde het Telenet-Fideatalent. "Omdat ik zo hard aan het rijden was, denk ik. Tot ik merkte dat mijn bril begon aan te dampen."

Duel Jaspers-Loockx-Devos

Jappe Jaspers en Lander Loockx keken verdwaasd op. Zij hadden blijkbaar toch iets meer last van de regen. "Ach, aan Eli was sowieso niets te doen vandaag", aldus Jaspers. "Op snellere omlopen valt dat verschil nog mee, maar op zulke parcoursen valt dat wel tegen." Jaspers had het vandaag zelfs niet gemakkelijk om zijn tweede plaats vast te houden.

"Lander kwam op een bepaald moment dichter. Dat brons, daar was ik gerust in. Maar ik vreesde even die tweede plaats kwijt te spelen. Gelukkig hield ik die zilveren plak toch vast. En daar ben ik blij mee."

Ook Loockx was blij met het brons. "Zilver zat er lange tijd in, maar voor hetzelfde geld moet ik in de slotronde -waarin ik toch een klopje van de hamer kreeg- nog een sterk opzettende Han Devos voorlaten. Dus je hoort mij niet klagen, nee." (Op de foto hierboven zie je trouwens het sprintje voor de derde plaats tussen Loockx en Devos)

Nog twee wedstrijden voor WK

Maar de grote triomfator was uiteraard Eli Iserbyt. "Een vijfde opeenvolgende Belgische titel. Dat is toch iets wat ik mijn hele leven zal onthouden. En voor diegenen die denken dat het allemaal zo gemakkelijk is, vergeet het. Ook ik moet keihard blijven werken." Iserbyts volgende doel is het WK in Tabor. "Tussendoor rijd ik alleen nog Zonnebeke en Hoogerheide. Zoals al het hele seizoen houd ik me bij mijn planning van één wedstrijd per weekend. Na het WK rijd ik wellicht wel wat meer."



Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!