Arno Van Den Broeck eerste Belgische kampioen in Erpe-Mere

Arno Van Den Broeck eerste Belgische kampioen in Erpe-Mere

Lille boven in het veldrijden dezer dagen. Wechelderzandenaar Arno Van Den Broeck ploeterde op de loodzware omloop het best. Rond halfkoers nam hij afstand van Lloyd Sprangers, die wegzakte. Andres Verdonck en Vince Van Den Eynde mochten mee op het podium.

Medefavoriet Lloyd Sprangers nam de beste start in de Erpse klei. Van Den Broeck volgde op een paar tientallen meter als vierde. "Tot ik in een modderpassage een goede beurt maakte", vertelde de Kempenaar. "Ik schoof door tot bij Sprangers en -belangrijker- we sloegen meteen een kloofje op de rest."

De twee bleven een volle ronde samen, maar dan achtte Van Den Broeck zijn moment gekomen. "Eigenlijk onbewust. Opnieuw maakte ik een zeer goede passage in de modder, waardoor Lloyd op zijn beurt de rol moest lossen. Ik vreesde even dat het te vroeg was, want we waren niet eens halfkoers (de nieuwelingen reden meer dan 12 minuten per ronde, red). Maar ik hield toch goed stand."

In de strijd voor de tweede plaats zakte Sprangers noch weg om uiteindelijk ontgoocheld naast het podium te tuimelen. Het was de West-Vlaming Andres Verdonck die naar plaats twee ploeterde, weliswaar op 25 seconden van Van Den Broeck. Vince Van Den Eynde graaide de bronzen plak mee.













©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!