BK Tweedejaars Nieuwelingen: Andreas Goeman vreest Florian Vermeersch

BK Tweedejaars Nieuwelingen: Andreas Goeman vreest Florian Vermeersch

Ontegensprekelijk is zegekaper Florian Vermeersch dé te kloppen man op het BK tweedejaarsnieuwelingen van morgen in Erpe-Mere. Andreas Goeman is dan weer één van de schaduwfavorieten. "Modder en loopwerk schrikken me niet af. Ik mik op het podium."

Andreas Goeman mag bij de tweedejaars nieuwelingen tot het kransje van de titelfavorieten worden gerekend. De renner uit Denderleeuw heeft enkele mooie adelbrieven op zak. Zijn overwinningen in de topcrossen van Erpe-Mere, Ronse, Hasselt en Overijse moeten hoog ingeschat worden en tellen als graadmeter voor het BK van zaterdag aanstaande. Met zijn recent tweede plaats in Baal bewees Goeman dat hij podiumrijp is.

Thuiscross

“Ik mik op een plaatsje op het ereschavot,” hoopt de renner van CT Van Assche-Alpha Motorhomes. “Ik zou de waarheid geweld aandoen moest ik die ambitie niet koesteren. De conditie is er, daar twijfel ik niet aan. En ook het parcours is op mijn maat geknipt. Ik schuw het labeurwerk niet. Ik houd van baggeren. Modder en loopwerk schrikken me niet af. In Erpe-Mere zullen we er geen moeten kopen, we krijgen ze er gratis en voor niets bij. Ik kijk dan ook reikhalzend naar die titelstrijd uit. Temeer ik die race als een thuiscross beschouw. Op een boogscheut van mijn woonplaats kan ik rekenen op de vocale steun van mijn talrijke supporters. Die support is niet onbelangrijk in het heetste van de strijd.

"Outsider kan voor verrassing zorgen"

In die titelstrijd mag Andreas Goeman als één van de schaduwfavorieten worden beschouwd. “Florian Vermeersch is uiteraard de te kloppen man,” beweert hij. “Maar ook Arno Debeir en uittredend kampioen Yentl Bekaert reken ik tot de kanshebbers. Een BK blijft anders altijd wel een beetje een loterij. Vandaar dat een outsider misschien wel voor de verrassing van de dag zorgt."

"Ik piekte wel naar die titelstrijd. Het zou zonde zijn moest ik mijn regelmaat van dit seizoen niet kunnen vertalen in een dichte ereplaats. De driekleur zou uiteraard de kers op de taart zijn,” besluit de vice-leider van de nationale ranking bij de tweedejaars nieuwelingen.

Tekst: Donald Van Meenen / Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!