BK Junioren: Jappe Jaspers vs Eli Iserbyt, een ongelijke strijd?

BK Junioren: Jappe Jaspers vs Eli Iserbyt, een ongelijke strijd?

Naast de nieuwelingen, strijden morgen zaterdag ook de junioren voor de driekleur. Daarin één grote favoriet, nagenoeg ongenaakbaar: Eli Iserbyt. Al wil Jappe Jaspers, die dit jaar grote stappen zette, zich niet zo maar neerleggen bij de suprematie van het kleine West-Vlaamse talent.

Wie houdt Eli Iserbyt van een vijfde opeeenvolgende titel? Niemand wordt in staat geacht om de Bavikhovenaar op het vettige parkoers van Erpe-Mere een strobreed in de weg te leggen. “Ik ben er alleszins klaar voor,” weet de uittredende kampioen. “In Leuven denderde ik als een sneltrein naar mijn zestiende overwinning. Ik reed zowaar elke ronde sneller. De conditie zit na een mindere decembermaand opnieuw snor. De examens kregen in die periode absolute voorrang. Ik wil een diploma achter de hand hebben."

"Nu focus ik me volledig op de kampioenschappen. Ik wil mijn titel wat graag verlengen en ja, ik wil naast mijn Europese en provinciale titels ook nog de Belgische en wereldtrui mee graaien. Het besef dat een kampioenschap een wedstrijd van één dag is, is groot. Je mag een gans seizoen een opvallende regelmaat aan de dag leggen, uitgerekend op dat moment van de waarheid kan er veel fout lopen,” beseft de veelwinnaar.

Al vreest Iserbyt morgen niets of niemand. “Noch van eventuele stress, noch van de tegenstand heb ik schrik,” beweert het speerpunt van het Young Telenet Fidea Cycling Team. “Die vele overwinningen en die Europese titel maakten me alleen maar fysiek en mentaal sterker. No stress. Ook de concurrentie verontrust me niet. Jappe Jaspers is een klasbak maar op de zware stroken kan ik met mijn surplus aan power het verschil maken. In Leuven was dit zo. In Erpe-Mere zal het in principe niet anders zijn,” voorspelt een zelfzekere Iserbyt.

Jappe Jaspers: "Zal mijn huid duur verkopen"

Hij wordt stilaan de Poulidor van de juniorencategorie genoemd. Begrijpelijk want telkens weer botst Jappe Jaspers op de dit seizoen ongenaakbare Eli Iserbyt. Hoe frusterend moet het voor de Bonheidense klasbak niet zijn om steeds weer op die tweede plaats te stranden. “El is een buitenbeentje,” geeft de sterkhouder van CT Lares-Doltcini grif toe.

“Ik moet me bij zijn meesterschap neerleggen. Met mijn vier overwinningen, mijn vele ereplaatsen en mijn zilveren medaille op het EK in Lorsch kan mijn seizoen echter ook al niet meer stuk. Mijn tijd komt nog wel. Ik heb geduld. Ik heb geen reden tot klagen. Ik kan met dit palmares alleen maar tevreden zijn over mijn maidenseizoen als junior. Aan die erelijst nog een tweetal zege toevoegen en een ijzersterke prestatie neerzetten op het BK komende zaterdag is mijn ultieme streefdoel.”


Jappe Jaspers zal torenhoog titelfavoriet Eli Iserbyt de titel niet zomaar op een presenteerblaadje geven. “Ik wil hem het leven zuur maken,” orakelt de ex-kampioen van België bij de nieuwelingen. “Ik heb een strijdplan in gedachten. Het parcours ligt me. Ik maak me sterk mijn grootste rivaal op die ondergrond zo lang mogelijk te kunnen volgen. Ik haal zaterdag alles uit de kast en reken op een mindere goede dag of een foutje van de favoriet om hem te verrassen."

"Op een kampioenschap kan immers van alles fout lopen. Het is helemaal geen schande te verliezen van Eli Iserbyt. Hij is dit seizoen de beste. Gewoon outstanding. Het is voor mij een hele eer om na hem beste Belg te zijn. Dit betekent evenwel niet dat ik de strijdbijl begraaf. Ik zal mijn huid zaterdag duur verkopen,” besluit Jaspers strijdvaardig.




Teksten: Donald Van Meenen / Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!