Bart Wellens -zéker aan de start van BK-, doet oproep aan bondscoach

Bart Wellens -zéker aan de start van BK-, doet oproep aan bondscoach

Woensdag, na de verkenning van het parcours, was Bart Wellens nog twijfelachtig of hij al dan niet zou deelnemen aan het BK. Ondertussen is die twijfel weg. En Wellens doet meteen ook een oproep aan bondscoach De Bie. "Om te wachten tot na Hoogerheide om zijn WK-selectie bekend te maken", vraagt hij.

First things first. Bart Wellens is startklaar voor het BK. "Dankzij de antibioticakuur die ik volgde, is de keelpijn al veel minder erg. De voorbije dagen heb ik de trainingen zoals gepland kunnen afwerken. Dus ja, ik ga van start." Vorig jaar pakte Wellens nog brons, maar dit jaar beseft hij dat dat moeilijk wordt. "Er is Van Aert als topfavoriet, gevolgd door Meeusen en Pauwels. En dan zijn er nog Vantornout en Nys als vraagtekens en nog een paar anderen. Zoals Gianni Vermeersch bijvoorbeeld. Ik zou al ferm moeten stunten om op het podium te geraken."

Maar Wellens wil meteen ook een oproep doen naar bondscoach Rudy De Bie. "Ik hoorde dat de WK-selectie vrijgegeven wordt na Zonnebeke, terwijl hij vorig jaar wachtte tot na de slotmanche van de Wereldbeker om het laatste plekje in te vullen. Dat wachten kostte me notabene de kop in de selectie voor het WK (Wellens werd in extremis vervangen door Wietse Bosmans, red). Ik hoop dat hij dit jaar ook wacht tot na die laatste WB-proef?"

"Het kan snel keren"

Of Wellens daarmee hoopt alsnog de selectie voor Tabor te halen, laat hij in het midden. "Zeg nooit nooit. Op dit moment vind ik persoonlijk Gianni Vermeersch een certitude. Maar als Van Aert bij de beloften aantreedt, is er nog een plekje over. Jens Adams? Die was tot drie weken geleden ook een zekerheid. Maar ondertussen zag ik hem al een tijdje niet meer aan het werk. Die moet toch nog iets laten zien, of niet? Oké, momenteel is er van mij geen sprake in het zevental. Maar het kan snel keren. In alle richtingen. Dat heb ik vorig jaar aan den lijve ondervonden."

"Als ik er niet bij ben omdat ik niet goed genoeg ben, dan zal ik mij daar als eerste bij neerleggen", besluit Wellens. "Maar als De Bie vorig jaar wachtte tot één week voor het WK, moet hij een rechte lijn trekken en dat elk jaar doen."

Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!