BK-nieuws: drie aanpassingen op parcours na regenval van vandaag

BK-nieuws: drie aanpassingen op parcours na regenval van vandaag

Dat het allemaal nog meeviel, klonk gisteren door velen na een parcoursverkenning. Maar de regen van de voorbije uren heeft er toch wel voor gezorgd dat de parcoursverantwoordelijken opnieuw hebben ingegrepen. 'Drie wijzigingen', meldt Eddy Lissens ons.

"Er is inderdaad wat uit de lucht gevallen", aldus KBWB-veldritcoördinator Eddy Lissens. "Het is op sommige plaatsen niet meer te doen. Dus hebben we moeten ingrijpen. Er zijn voorlopig drie wijzigingen." Eerder verdween ook al een stuk maïsveld uit de omloop.

1. De lus met de balkjes op de eerste weide (in de buurt van de viptent) wordt uit het parcours geschrapt op zaterdag. Let wel: dit geldt dus alleen voor nieuwelingen en junioren. Op zondag blijft die lus -voorlopig- wel in de omloop.

2. Een deel van het parcours dat naast een 'Finse piste' ligt, wordt verbreed. Zowel zaterdag als zondag, zodat de renners van de bewuste piste gebruik kunnen maken en zo een deel drassige weide kunnen vermijden.

3. Op het laatste stuk weide, richting de aankomst, waren diepe sporen getrokken door het 'rollend materiaal' waar op het parcours mee werd gewerkt. Deze strook is ondertussen helemaal effen getrokken, maar ligt daardoor lager dan voorzien, waardoor ook deze passage helemaal blank staat. Deze zone wordt nu met man en macht gedraineerd.

Morgen wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. "Het is niet uitgesloten dat er nog wijzigingen komen", besloot Eddy Lissens




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!