BK Eerstejaars Nieuwelingen: Lloyd Sprangers vreest vooral... materiaalpech!

BK Eerstejaars Nieuwelingen: Lloyd Sprangers vreest vooral... materiaalpech!

Eerder vandaag las u al een vooruitblik op het BK dames Jeugd. Maar de kampioenschappen starten zaterdag met de eerstejaars nieuwelingen. Topfavoriet is Oost-Vlaming Lloyd Sprangers. "Het wordt een open strijd. Maar toch heb ik meer schrik van tegenslag dan van de concurrentie."

Bij de eerstejaars nieuwelingen is Lloyd Sprangers ontegensprekelijk dé gedoodverfde favoriet voor de titel. Met tal van dichte ereplaatsen in grote crossen en twee zeges (Stene en Lichtervelde) topt hij momenteel de nationale ranking van zijn categorie. Met zijn knappe vierde plaats in de A-cross van Leuven vorige zondag bewees de Zottegemnaar eens te meer klaar te zijn voor de titelstrijd in Erpe-Mere.

"Puntjes op de i"

“De laatste weken heb ik gericht getraind,” bekent de smaakmaker van Lares-Doltcini. “Met meer oog voor detail dan de laatste weken het geval was. In de aanloop naar dit kampioenschap werden de puntjes op de i gezet. De conditie is top. Daar hoef ik geen tekeningetje bij te maken. Mijn recente resultaten zijn daar een levend bewijs van."

"Maar", vertelt Sprangers er bij, "een kampioenschap is en blijft een eendagswedstrijd. Het is geen regelmatigheidscriterium maar een momentopname. De vorm van de dag is belangrijk maar ook een portie geluk moet je deel zijn. Daarom vrees ik niet zozeer de tegenstand maar wel brute pech of een val. Ik zou ontroostbaar zijn moest tegenslag me daadwerkelijk van de titel houden."

Van Den Broeck en Vandeputte

Die titelrace wordt volgens Lloyd Sprangers een open strijd. “Arno Van Den Broeck en Niels Vandeputte worden mijn te duchten concurrenten,” weet hij. “Maar ook Andres Verdonck en Gerben Kuypers onderschat ik niet. Ik mik in eerste instantie op een podiumplaats. Het lastige maar gevarieerde parkoers speelt alleszins in mijn voordeel. Zware regenval kan de lastigheidsgraad alsnog gevoelig verhogen. De omloop schrikt me zeker niet af. Die ligt trouwens op een boogscheut van de heimat en daarom zal de steun van mijn talrijke supporters zaterdag ongetwijfeld van goudwaarde zijn,” schat de titelpretendent in.

Tekst: Donald Van Meenen / Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!