BK Dames Jeugd: Jara Noël topfavoriete in eigen achtertuin

BK Dames Jeugd: Jara Noël topfavoriete in eigen achtertuin

Zondag om half twee betwisten niet alleen de dames elite hun BK, ook de jongste meisjes gaan op zoek naar de felbegeerde tricolore. Wij blikken vooruit met Jara Noël, topfavoriete én voor eigen volk uitkomend. "Maar ik ga het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is."

Ze krijgen nog altijd te weinig aandacht, de meisjes en de jongeren die het veldrijden mee kleur geven. Maar ter gelegenheid van het Belgisch kampioenschap zetten we ook hen eens in de verf. We beginnen met de 'dames jeugd', waar we tegen wil en dank uitkomen bij Jara Noël.

Jara wordt met zestien overwinningen op achttien wedstrijden ontegensprekelijk als topfavoriete beschouwd voor de titelstrijd bij de dames jeugd. Het kampioenschap wordt overigens betwist in haar eigen achtertuin. De zegekoningin uit Erpe-Mere kan zondag dus voor eigen volk op het hoogste schavotje pronken. Vorig jaar mocht ze na kampioene Laura Verdonschot en Femke van den Driessche reeds proeven van podiumgeluk.

"Lesje geleerd"

Dit jaar overvleugelde ze de tegenstand en kan ze een plaatsje in de topdrie of de titel moeilijk mislopen. “Een garantie op succes is dit evenwel niet,” replikeert het speerpunt van AA Drink-BRIS team van Geert Wellens. “Ieder meisje hoopt net als ik op een goed resultaat of om te winnen. Grote verwachtingen koester ik in elk geval niet. Ik heb mijn lesje ondertussen geleerd. Als ik in het verleden steile ambities koesterde, viel het resultaat telkenmale tegen. Vandaar dat ik het vel van de beer niet verkoop vooraleer hij geschoten is.”

Jara Noël kent het parcours anders wel als haar broekzak. Eind september won ze trouwens de Steenbergcross. “De omloop van het BK ligt me wel,” beweert de titelpretendente. “Een voordeel maar andermaal geen garantie op succes. Insiders beweren dat het parcours zwaarder is dan Gavere. Het wordt stoempen. Iets voor renners met power. Ik liet niets aan het toeval over. Ik trainde trouwens in functie van de hoge lastigheidsgraad van deze omloop.”

Bellaert, Heyns en Palm

Naast Jara Noël zijn er voor de titel uiteraard nog kapers op de kust. Vooral Axelle Bellaert komt de laatste weken nadrukkelijk in beeld. In Waregem, vorige zondag, moest de Oost-Vlaamse in haar teamgenote zelfs haar meerdere erkennen. “ik had een mindere dag,” beweert ze. “Noem het een ‘accident de parcours”. Toch zal ik met Bellaert terdege rekening moeten houden. Ze is goed bezig. Ook Joyce Heyns en Eva Maria Palm reken ik tot het favorietenkransje. De druk wordt er voor eigen volk niet minder om. Maar met druk kan ik best wel omgaan.”

Tekst: Donald Van Meenen / Foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!