Velofollies 2023

Mathieu van der Poel klaar voor NK, Meeusen en Pauwels voor BK

Mathieu van der Poel klaar voor NK, Meeusen en Pauwels voor BK

Gisteren triomfeerde Mathieu van der Poel in Leuven. De jonge Nederlander lijkt helemaal klaar om zondag het duel met Lars van der Haar aan te gaan op het NK in Veldhoven. Tom Meeusen en Kevin Pauwels lijken klaar voor het podium in Erpe-Mere.

Vijf renners kleurden de Soudal Classic in Leuven, gisteren. Laurens Sweeck, Philipp Walsleben, Tom Meeusen, Kevin Pauwels en Mathieu van der Poel. De zege ging uiteindelijk naar de jonge Van der Poel, die naar eigen zeggen niet met superbenen aan de start stond. "Ik koos vooral het juiste ogenblik om een versnelling te plaatsen", relativeerde hij na afloop.

Feit is dat het jonge talent klaar is om een gooi te doen naar een eerste nationale titel, zondag in Veldhoven. "Niet te snel conclusies trekken", temperde hij de verwachtingen. "Lars van der Haar is ook in topvorm. En dan hebben we nog Corné van Kessel en mijn broer David, die vandaag niet hersteld was van vier wedstrijddagen op rij. Maar ik ben er van overtuigd dat we in Nederland een bijzonder boeiend kampioenschap krijgen."

Sweeck klaar voor beloften-BK

Ook Laurens Sweeck, samen met Van der Poel de smaakmaker in Leuven maar uiteindelijk niet beloond met een podiumplaats, mag op beide oren slapen. Sweeck is zondag in Erpe-Mere topfavoriet op het beloften-BK in Erpe-Mere. Tegenstand zal vooral komen van broer Diether en Toon Aerts. Maar wat Sweeck liet zien in Leuven was een opsteker voor het vertrouwen. Hij kreeg na afloop terecht een complimentje van Van der Poel. "Sterke koers, man!"

Pauwels en Meeusen klaar, Nys 'terug naar af'

Ook klaar voor het BK, maar dan bij de profs: Tom Meeusen en Kevin Pauwels. Beiden kwamen heel goed uit de kerstperiode en mogen met vertrouwen naar Erpe-Mere. "Ik ben gerustgesteld", aldus Pauwels. "Maar om Van Aert te kloppen op het BK, zal ik toch nog wat sterker voor de dag moeten komen."

Meeusen zei het met iets minder woorden. "Ik heb vertrouwen getankt, ja. En ik kom goed uit de kerstperiode, maar de druk voor zondag blijft toch op de schouders van Wout Van Aert liggen. Daar bestaat geen discussie over."

Minder goed verging het uittredend kampioen Sven Nys. Die kwam er in Leuven helemaal niet aan te pas en vertrekt ongetwijfeld met twijfels naar Erpe-Mere. Tenzij hij verstoppertje speelde, maar daar geloven we niet in. Nys was gebrand op een topprestatie, maar kwam te kort. "Terug naar af", klonk het veelzeggend. Al liet hij volgens insiders wel een paar sterke rondetijden optekenen onderweg.Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!