Profs en elites zonder contract starten voor het eerst samen op BK

Profs en elites zonder contract starten voor het eerst samen op BK

Geen minuut meer tussen de start van het prof-BK en dat van de elites zonder contract. Zelfs geen 15 seconden. Nee, alle eliterenners starten dit jaar voor het eerst samen. "Want elke renner -met of zonder contract- moet gelijke kansen krijgen om UCI-punten te vergaren", klinkt het bij de Wielerbond.

Groot nieuws is het niet, want het was al een paar weken bekend. Maar blijkbaar is nog niet elke renner of supporter op de hoogte, dus geven we het graag nog eens mee: in Erpe-Mere starten de profs en de elites zonder contract voor het eerst samen.

"Concreet betekent dat ook dat een elite zonder contract als Vincent Baestaens vroeger zijn plaats in de startorde zal mogen innemen dan bijvoorbeeld Joeri Adams of Sven Vanthourenhout", bevestigt Eddy Lissens, coördinator van de Commissie Veldrijden van de KBWB. "Omdat Baestaens een beter UCI-klassement heeft dan de genoemde profs."

De reden van de wijziging ligt voor de hand. "De UCI-ranking is belangrijk geworden omdat ze bepalend is voor het startrecht in de Wereldbeker. Dus moet iedereen gelijke kansen krijgen, of hij nu prof of elite zonder contract is." Voor de UCI is trouwens iedereen elite, en wordt er absoluut geen onderscheid gemaakt tussen 'mét of zonder' contract. Voor alle duidelijkheid, in Erpe-Mere zijn wel nog altijd twee titels te verdienen.

(archief)foto: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!