Bart Aernouts trekt er drie weken de stekker uit

Bart Aernouts trekt er drie weken de stekker uit

Het gaat -sportief dan- niet goed met Bart Aernouts. Om onverklaarbare redenen haalt de Kempenaar dit seizoen absoluut geen aanvaardbaar niveau. Aernouts heeft nu beslist om even de stekker er uit te trekken. "Ik hervat in Hoogerheide. Van een WK-selectie is sowieso geen sprake."

Begin dit seizoen trok Corendon-KwadrO de Kalmthoutenaar aan als kopman, maar die status kon Bart Aernouts tot op vandaag absoluut niet inlossen. "Ik haal al weken niet het niveau waarop ik mijzelf mag verwachten", vertelt hij. "Als ik er zelfs niet meer in slaag mee te dingen naar een plaats in de top tien moet ik mij wel vragen stellen. Bloedonderzoek bracht intussen aan het licht dat ik kamp met vermoeidheid. Waarschijnlijk het gevolg van mijn te intense seizoensvoorbereiding. Zowel mijn arts, mijn trainer als ikzelf komen tot dezelfde conclusie: alleen rust kan beterschap brengen."

In overleg met ploegleiders Marc Herremans en Marc Janssens, dokter Jan Mathieu en zijn schoonvader/coach Kees van der Wereld nam Aernouts de beslissing er even de stekker uit te trekken.

"Goed herstellen van de voorbije drukke periode en weer rustig opbouwen om op 25 januari terug te keren in Hoogerheide. Dan heb ik nog een mooie maand februari voor mij", verduidelijkt Aernouts. Zijn beslissing houdt in dat Aernouts verzaakt aan het BK en zijn kansen op een selectie voor het WK in Tabor opgeeft. “Dan is dat maar zo. Op dit moment telt alleen mijn herstel. Mijn kansen op een WK-selectie zijn sowieso erg gering. Daar ben ik op dit moment niet goed genoeg voor. Het zou ook niet eerlijk zijn jongens die wel verdienen uitgezonden te worden voor de voeten te lopen."






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!