Wout van Aert zet Versluyscross in Bredene naar zijn hand

Wout van Aert zet Versluyscross in Bredene naar zijn hand

Wout van Aert heeft de Versluys Cyclocross in Bredene op zijn naam geschreven. Na driekwart wedstrijd liet Van Aert Tim Merlier en Gianni Vermeersch in de steek. Voor de Lilse belofte zijn 7de zege bij de eliterenners dit seizoen, zijn 13de in totaal.

Iemand een idee waarom 12 oktober 2014 een datum om te onthouden is? Wel, dat was tot op vandaag de laatste dag dat Wout van Aert niet eerste of tweede werd in een veldrit. Sindsdien stond de 20-jarige Lillenaar maar liefst 16 keer na elkaar op het podium, waarvan 12 keer als eerste. Eerder won hij ook al bij zijn seizoensdebuut in Gieten. Alleen in Ronse, zijn allereerste klassementscross bij de profs, moest hij vrede nemen met een 7de plaats.

In Bredene speelde Van Aert met de concurrentie. Eerst mocht Sven Vanthourenhout, later Tim Merlier even mee op pad, maar na driekwart wedstrijd vond van Aert het welletjes en trok hij solo op avontuur. Hij zou uiteindelijk op het modderige parcours nog een voorsprong van een halve minuut bij elkaar boksen.

Gianni Vermeersch won het duel voor de tweede plaats van zijn ploegmaat Tim Merlier. Joeri Adams (ploegmaat van Van Aert) pakte de vierde plaats, voor Denuwelaere en Sven Vanthourenhout. Rob Peeters gaf forfait met een beginnende bronchitis...

"Het leek een gemakkelijke zege, maar er stonden hier toch een paar bijzonder gemotiveerde streekrenners aan de start", aldus Van Aert, doelende op Gianni Vermeersch en Sven Vanthourenhout. "Dus zo eenvoudig was het niet om een definitieve kloof te slaan. Uiteindelijk wacht ik tot driekwartkoers. Nadat mijn ploegmakker Joeri Adams ten val was gekomen, kwam ik even in een twee tegen één-situatie te zitten (Merlier en Vermeersch voor Sunweb-Napoleon Games, Van Aert voor Vastgoedservice-Golden Palace). Toen ben ik een rondje vol doorgegaan."

"Na Baal nog 10 dagen tot BK"

"Pas in de slotronde kon ik opnieuw wat gas terugnemen." Van Aert rijdt nu respectievelijk Diegem (bij de beloften), Loenhout en Baal. "Twee belangrijke wedstrijden in functie van het Bpost Bank Trofee-klassement. Daarna heb ik nog tien dagen tijd tot het BK om goed te herstellen."

Dat hij ongetwijfeld een favorietenrol krijgt toebedeeld in Erpe-Mere, lijkt de youngster weinig te deren. "Ach, of ik dat nu wil of niet, door mijn resultaten zal ik automatisch op die manier behandeld worden, vrees ik. Maar dat betekent weinig. Geloof maar dat Vantornout, Pauwels en Meeusen tegen dan ook op hun best zullen zijn. En Sven Nys heb ik persoonlijk nog geen seconde afgeschreven. Die zou er wel eens sneller opnieuw kunnen staan dan sommigen vermoeden..."

Foto: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!