Belgocontrol verbiedt jubileum-vuurwerk in Diegem

Belgocontrol verbiedt jubileum-vuurwerk in Diegem

De Diegemse avondcross van morgen wordt morgen ongetwijfeld een voltreffer. Logisch, want de comeback van Sven Nys maakt wat los. Toch is een minpuntje: het voorziene vuurwerk om de 40ste editie te vieren, komt er niet. Met dank aan een 'njet' van luchtverkeersleider Belgocontrol.

Het had ongetwijfeld iets bijzonders gehad. Ter gelegenheid van de 40ste editie van de Diegemse veldrit wilde voorzitter Francis Bosschaerts van Sint-Anna-Vooruit-Diegem iets speciaals. "Een verrassing", vertelt hij. "Net na de finish wilden we een groot vuurwerk afsteken. En VIER zou dat ook uitzenden als afsluiter van hun rechtstreekse uitzending. Het had ongetwijfeld fantastische beelden opgeleverd en voor de 20.000 (want dat is het aantal toeschouwers dat Diegem morgen verwacht, red) aanwezigen een prachtig cadeau geweest voor hun jarenlange steun."

Plan Wathelet

Maar uiteindelijk moet het schouwspel afgeblazen worden. "Met dank aan luchtverkeersleider Belgocontrol. Het gevolg van het 'Plan-Wathelet'", mort Bosschaerts. "Op zondag moeten de vliegtuigen blijkbaar over Diegem vliegen. En dat kan niet als wij vuurwerk afsteken. Dan zou over Wezembeek-Oppem moeten gevlogen worden, wat protest zou opleveren. Allemaal goed en wel, maar wij hebben onze aanvraag drie maanden geleden ingediend. Nu alles in kannen en kruiken was (het vuurwerk was ook al besteld, red) worden onze plannen afgeblazen. Twee dagen voor de cross."

Ondertussen is wel en laagje sneeuw gevallen in het Diegemse centrum. Ook dat kan morgen een paar feeërieke beelden opleveren...

Foto's: ©Veldritkrant.be




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!