Isolteam - nieuws

Lars van der Haar de beste in Heusden-Zolder, Pauwels 99 % zeker van eindwinst WB

Lars van der Haar de beste in Heusden-Zolder, Pauwels 99 % zeker van eindwinst WB

Nederlands kampioen Lars van der Haar heeft indruk gemaakt in Heusden-Zolder. De Giant-Shimanorenner demarreerde na twee ronden uit een ontstane kopgroep en hield vijftig minuten lang Kevin Pauwels af. Die is dankzij zijn 2de plaats wel voor 99 procent zeker van eindwinst in de Wereldbeker. Voor Van der Haar was het zijn tweede opeenvolgende zege op het Circuit van Terlaemen.

Vorige week in Namen zag hij in de slotronde nog Kevin Pauwels opnieuw komen aansluiten. Maar vandaag was Lars van der Haar van start tot finish outstanding. Zelfs een afgelopen ketting kon de Jack Russel niet stoppen. Van der Haar demarreerde bij het eind van de tweede ronde uit een kopgroep met ook nog Tom Meeusen, David van der Poel en Philipp Walsleben. Pauwels volgde toen in een eerste achtervolgend groepje.

Toen Pauwels een rondje later toch reageerde, wast het kalf reeds verdronken. De opgelopen 25 seconden achterstand verkleinde hij nog tot 11 tellen, maar de de kloof helemaal dichten zat er niet meer in. Vanaf halfkoers liep Van der Haar steeds verder uit. Toen hij een halve minuut bonus telde, kreeg de Nederlandse kampioen nog af te rekenen met een aflopende ketting, maar ook dat bleek uiteindelijk geen probleem.

Rotdag voor Tom Meeusen

Pauwels beperkte zich vervolgens tot het consolideren van zijn tweede plaats (op 45 seconden van Van der Haar), wat meer dan voldoende bleek voor definitieve eindwinst in de Wereldbeker. Mede dankzij een rotslechte dag voor Tom Meeusen, die naarmate de wedstrijd vorderde steeds dieper wegzakte en zo zelfs zijn tweede plaats kwijtspeelt.

Winst voor Van der Haar dus, voor Pauwels. Een kwartet met Philipp Walsleben, Julien Taramarcaz, David Van der Poel en Corné van Kessel duelleerde voor de laatste podiumplaats. Van Kessel was uiteindelijk de beste van het viertal, weliswaar op meer dan één minuut van Van der Haar. Taramarcaz bolde als een meer dan verdienstelijke vierde over de streep, voor Walsleben en Van der Poel.

(archief)foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930