Geniet van de kalkoen, maar discussieer met mate... Zalige Kerst

Geniet van de kalkoen, maar discussieer met mate... Zalige Kerst

2014 zit er bijna op. Veldritkrant.be wenst zijn trouwe lezers alvast een zalig kerstfeest. Geniet ervan, thuis of bij familie. Zet gerust een boompje op over de terugkeer van Sven Nys. Maar discussieer met mate... Wij zijn er vrijdagnamiddag alvast terug, vanuit Heusden-Zolder.

2014 is een bewogen veldritjaar geweest. Het begon met de Belgische dominantie op het WK junioren en beloften in Hoogerheide. Een WK dat werd afgesloten met een wereldtitel van Zdenek Stybar, de man die een paar dagen eerder niet eens zeker was dat hij zou deelnemen.

In het voorjaar kreeg onze sport een klap van jewelste te verwerken, toen Niels Albert tot tranen toe bewogen zijn afscheid aankondigde. Acht maanden later is de tweevoudige wereldkampioen supporter nummer één van Wout van Aert, die samen met Mathieu van der Poel veel sneller dan verwacht de aansluiting met de top maakte.

Ook in de privésfeer was er dit jaar wel wat nieuws bij een aantal van onze actieve toppers. Maar dat laten we -conform onze traditionele berichtgeving- over aan de Story's en Dag Allemaals van deze wereld. Tot slot werd de eerste helft van het seizoen 2014-2015 gedomineerd door twee renners: Kevin Pauwels en -tot ieders verbazing- de piepjonge Wout van Aert. En kent Sven Nys een dip die hij nooit eerder in zijn carrière meemaakte.

Tussen de kalkoen en de ijstaart

In menig Vlaamse huiskamer zal Sven Nys vanavond tussen de kalkoen en de ijstaart wel hét gespreksonderwerp zijn. Ik hoor het nonkel Eric al opwerpen. "En? Wat denken jullie van de Nys? Versleten, zeker?" Waarop neef Nic met pruillip protesteert. "Niets van! Straks wordt 'm Belgisch kampioen. En pas maar op dat hij ook geen derde regenboogtrui pakt." Nichtje Nele mengt zich ook in het debat: "Ze hebben allemaal chance dat 'den Albert' er niet meer tussen rijdt."

Discussie alom. Ook tante Brenda laat zich niet onbetuigd. "Ik heb het meer voor die Nederlandse Jack Russel. Pittig ventje, die Lars van der Haar." Ondertussen blijft nonkel Daniël er onverstoord rustig bij, iets meer naar het profiel van Kevin Pauwels. "Laat ze maar ratelen. De Kevin zet ze ondertussen wel allemaal op hun plaats", lacht hij.

Stof tot discussie dus. Maar tezelfdertijd met zijn allen al uitkijkend naar wat Heusden-Zolder brengt. Al zorgt ook dat weer voor extra gepalaver. "Waarom doen die Van Aert en Van der Poel eigenlijk niet met de grote jongens mee, daar op het Circuit van Terlaemen? Dat zijn toch ook profs?" Tot nichtje Sandra iedereen tot de orde roept. "Gaan we nu echt die hele avond over die crossers blijven tetteren? 't Is tijd voor de cadeautjes... En we gaan nog enen drinken!"

Zalig kerstfeest iedereen. En tot vrijdag, voor het begin van een extra spannende veldritweek. Van Heusden-Zolder via Bredene en Diegem richting Loenhout, waarna we met Baal 2015 officieel inluiden...
Foto's: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!