Kevin Pauwels en Sanne Cant nieuwe leiders UCI-ranking

Kevin Pauwels en Sanne Cant nieuwe leiders UCI-ranking

Het kon niet uitblijven. Kevin Pauwels, de regelmatigste van het seizoen hoort thuis op de nummer één van de UCI-ranking. Dat is sinds vandaag een feit. Van Aert stijgt met stip naar drie. Sven Nys zakt wat weg. En Sanne Cant leidt -zoals we zondag al aangaven- de ranking bij de dames.

Sanne Cant zorgt voor een primeur: voor het eerst sinds het invoeren van de UCI-ranking staat een Belgische dame op één! Met dank aan haar progressie én regelmaat nam Cant de leiding over van de Amerikaanse Katie Compton. Sanne telt maar liefst 150 punten voorsprong op Compton en dat is niet min. Ellen Van Loy blijft op plaats zes, terwijl Loes Sels van 14 naar 12 klimt. En ook Jolien Verschueren komt voor het eerst in haar carrière de top 20 binnen.

Bij de elite heren kon het bijna niet anders dat Kevin Pauwels de fakkel zou overnemen van Lars van der Haar. Als je de regelmatigste eliterenner van het seizoen bent, verdien je ook op die plaats te staan. De Nederlandse kampioen houdt wel netjes stand op twee.

Van Aert van vijf naar drie

Wel verrassend: de opmars van Wout van Aert. Belofte Van Aert rijdt dit seizoen alleen de Bpost Bank Trofeewedstrijden en een paar losse crossen tussen de profs, maar dat weerhoudt de Lillenaar er niet van om nu al op plaats drie van de UCI-ranking post te vatten. Eén en ander heeft er uiteraard ook mee te maken dat je ook in de beloftenwedstrijden UCI-punten kan pakken. Sven Nys maakt de omgekeerde beweging en tuimelt van drie naar vijf. Tom Meeusen blijft op vier geparkeerd, Philipp Walsleben stijgt van negen naar zes.

Voorts houden alle Belgen netjes stand in de top 50 van de ranking, zodat niet onmiddellijk iemand moet vrezen voor een niet-selectie voor de slotmanche van de Wereldbeker, binnen een maand in Hoogerheide. Dieter Vanthourenhout blijft -ondanks zijn inactiviteit op 68, neef Sven komt op 100 te staan. Ook Vincent Baestaens (85) duikt met dank aan vier zeges op buitenlandse bodem de top honderd binnen. Iets wat nog niet kan gezegd worden van Joeri Adams, al maakt ook hij wel een fikse sprong (van 134 naar 114).
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!