Wout van Aert demonstreert in Essen en leidt comfortabel in Bpost Bank Trofee

Wout van Aert demonstreert in Essen en leidt comfortabel in Bpost Bank Trofee

Een hele straffe stoot van Wout van Aert vandaag. De Lilse 'snotneus' reed in de Essense modder het hele deelnemersveld in de vernieling. Met een kwart wedstrijd de hulp van ploegmaat Rob Peeters. Alleen Tom Meeusen beperkte de schade. Sven Nys verspeelde zijn leidersplaats in de Bpost Trofee.

Rob Peeters en Wout van Aert hadden een plannetje uitgedokterd. "Snel starten en de tegenstand in de beginfase versmachten", was het idee. "Om op die manier de tussensprint en de bijhorende bonificaties te pakken voor het Bpost Bank Trofeeklassement."

Alleen Tom Meeusen glipte mee met het Vastgoedservice-Golden Palaceduo. Het plan van de twee Kempenaars lukte. Van Aert pakte de bonus, maar stelde ook vast dat er een kloofje was met de concurrentie. "Dus besloten we door te gaan", aldus Van Aert achteraf. "Rob sloofde zich nog anderhalve ronde langer uit. Tot ik merkte dat Kevin Pauwels uit de achtervolgende groep wegreed en de kloof probeerde te dichten. Toen besloot ik alleen door te gaan."

"Aflosssing van de wacht"

Wat volgde was een demonstratie om u tegen te zeggen. Zoals Sporzacommentator Renaat Schotte het na afloop verwoordde: "Als er al sprake is van de aflossing van de wacht, wel dit is ze". Pauwels bleef hangen bij Peeters, Meeusen zag zijn achterstand op Van Aert ook steeds groter worden.

Na een uur triomfeerde Van Aert met een bonus van meer dan een minuut op Meeusen. Peeters liep er in de laatste loopstrook Pauwels nog af en vervolledigde het podium, weliswaar op meer dan anderhalve minuut van zijn jonge ploegmaat.

Van Aert wordt ook comfortabel leider in het klassement van de Bpost Bank Trofee. Met dank aan Sven Nys, die zijn motor opnieuw zag sputteren. De Belgische kampioen zag een uur lang zijn voorsprong in het klassement wegsmelten en moest finaal bijna drie minuten toegeven. Van Aert maalde er niet om.

"Klassement verdedigen"

"Ik tel nu blijkbaar bijna twee minuten voorsprong in het klassement waar ik echt wel een doel heb van gemaakt. Straf, want ik wilde vandaag gewoon wat tijd terugpakken. Uiteraard ga ik nu vol voor eindwinst. Of ik daarvoor defensiever ga koersen in de toekomst? Ik zou niet weten waarom. De aanval lijkt me nog steeds de beste verdediging."

Tom Meeusen werd voor eigen volk een mooie tweede. Al kwam hij ook met een mooi woordje richting Van Aert de perstent binnengestapt. "Zottt", grijnsde hij richting zijn ex-ploegmaat. "Maar wel een dikke proficiat." Meeusen gaf graag toe dat de Lillenaar te rap reed. "Maar met deze tweede plaats voor eigen volk -Meeusen werd trouwens bijzonder luid aangemoedigd- ben ik toch tevreden. Nu op naar Namen, waar ik een mooi klassement in de Wereldbeker te verdedigen heb. Al weet ik niet hoe de benen hier op gaan reageren."

Meeusen en Peeters tevreden


Eenzelfde reactie bij Rob Peeters, de nummer drie. "Wat gaat dat morgen geven? Ik heb nu al schrik. Maar deze eerste podiumplaats van het seizoen pakken ze mij alvast niet meer af. In de laatste loopstrook kon ik al bij al makkelijk weglopen van Kevin Pauwels. Maar dit doet me niet dromen. Laat me maar rustig verder werken."

Sven Nys is er morgen niet bij. Zoals u hier kan lezen, wil hij eerst een oorzaak voor zijn minder presteren zoeken. Ook Klaas Vantornout past trouwens voor Namen.

Foto's: ©Photopress.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!