Ontredderde Nys past voor Namen

Ontredderde Nys past voor Namen

"Aan 50 procent van mijn krachten reed ik rond. Met hetzelfde gevoel van Overijse. Daar trek ik mijn conclusies uit", vertelde een ontredderde Sven Nys na Essen. "Ik ga dan ook passen voor Namen, morgen. En nee, ik weet niet wanneer ik opnieuw in competitie kom."

Hij weet het duidelijk even niet meer, Sven Nys. Na zijn matige prestatie van vandaag, trekt hij zich voor onbepaalde tijd terug uit competitie. "Ik moet eerst weten wat er scheelt", klinkt het. "Ik moet er even uit. Hier wat afstand van nemen. De training op stage heeft in elk geval niet gebracht waar ik op gehoopt had."

Nys zal nu uiteraard vol op de kampioenschappen mikken. Of hij van start gaat in Heusden-Zolder, kon hij zonet nog niet kwijt. "Ik bekijk het van dag tot dag. Misschien komt Heusden-Zolder wel te vroeg."

"Weet zoveel als jullie: dat het niet goed is"


"Na Overijse werd er gezocht naar oorzaken, bloed getrokken en dergelijke meer, maar er werd niet meteen een reden gevonden voor mijn minder presteren", vertelde hij er nog bij. "Eigenlijk weet ik zoveel als jullie en dat is de vaststelling dat het gewoon niet goed is. Het is ergens misgelopen na de Superprestige in Gavere en ik krijg het niet momenteel niet echt op de rails"

"Ik ben ook maar een mens, hé. Ik heb geprobeerd om alles te doen wat moest om goed te zijn de voorbije weken, maar ik stel vast dat het gewoon nog altijd is zoals daarvoor: ik koers niet op mijn niveau. Voor het eerst in vijftien jaar."
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!